Skocz do zawartości
Revanite

Cały zestaw + karta graficzna/zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje jakiegoś sensownego zestawu komputerowego ok 800zł minus naped CD i obudowa

Coś głównie do internetu, facebooka i tym podobnych, no i z małym potencjałem rozrywkowym, czyli gry typu sims 2/sims 3 czy coś takiego pokroju chodziło w miare dobrze :)

Druga sprawa to karta graficzna + zasilacz do tego zestawu

AMD Athlon 2 620 3.0ghz

AsRock A770DE+

3 GB ram ddr2 800mhz Kingston

Karta możliwie jak najlepsza do gier, coś w granicach 400-500 zł (ale im taniej tym lepiej ;d)

Zasilacz wiadomo, stabilny - najlepiej do 200zł, ale jeśli to nie wystarczy to najtańsza i najlepsza po tej cenie oferta

Z góry dzieki

Ja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad1. )

Celeron G550 lub Pentium G860 + MSI B75A-G43 + 4GB DDr3 ( ew. 2GB jak starczy ) + dysk 500GB SATA III + XFX Core 450W .

Do Sims III czy netu/filmów ten sprzęt wystarczy spokojnie a jest dość mocny i w miarę sensowny ( płyta ATX z SATA III i USB 3.0 ) .

Ad2 . ) W tej cenie to HD7770 np. wersja OC od Gigabyte , do tego ww. XFX Core 450W .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie, ten zestaw z nową kartą spokojnie wystarczy, komputer cały jest dla siostry

a jeśli chodzi o zasilacz, jest możliwość żeby ktoś był tak miły i podał mi jeszcze ew jakiś znajdujacy sie w ofercie arest.pl? Mam tam taką niewykorzystaną zniżkę, więc bym zasilacz sobie pod nią podciągnął :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi