davidian Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Problemy z internetem i kartą sieciową - drastycznie zaniżony up/down-load Mam usługę UPC fiber60 mb. Na stacjonarnym kompie niestety nie jestem wstanie wyciągnąć nawet 10 mb a upload jaki wychodzi mi w testach to jakiś koszmar. Próbowałem zarówno na kablu jak i podłączyłem modem wifi ten sam objaw. Problem niestety na bank leży w moim kompie bo u żony na lapie wyniki są zdecydowanie lepsze (odpowiadające założeniom usługi) Paradoksalnie przed zmianą modemu miałem usługę 20 i transfer był dużo lepszy. Dzisiaj kombinowałem ze sterami, kablami i kupę innych rzeczy sam już nie wiem co zrobić. Decyzję o formacie chciałem odłożyć bo może tutaj ktoś mi pomoże :) Mam wrażenie że na karcie sieciowej jest jakieś ograniczenie?które ścina prędkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mam wrażenie że masz jakiś śmieci z netu co ci transfer zżerają - wirusy, robaki, trojany? Dobrze przeskanuj system a dopiero potem wiń sprzęt bo akurat to wygląda na najmniej prawdopodobne w Twoim przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mam wrażenie że masz jakiś śmieci z netu co ci transfer zżerają - wirusy, robaki, trojany? Dobrze przeskanuj system a dopiero potem wiń sprzęt bo akurat to wygląda na najmniej prawdopodobne w Twoim przypadku. System przeskanowy pod kątem malware i virusów. Menadżer zadan nie pokazuje jakiś dziwnych zapisów. Zainstalowałem cfos i on również w połączeniach wykazuje tylko sesje kasperskiego nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...