Skocz do zawartości
davidian

Problemy z internetem i kartą sieciową - drastycznie zaniżony up/down-load

Rekomendowane odpowiedzi

Problemy z internetem i kartą sieciową - drastycznie zaniżony up/down-load

Mam usługę UPC fiber60 mb.

Na stacjonarnym kompie niestety nie jestem wstanie wyciągnąć nawet 10 mb a upload jaki wychodzi mi w testach to jakiś koszmar.

Dołączona grafika

Próbowałem zarówno na kablu jak i podłączyłem modem wifi ten sam objaw.

Problem niestety na bank leży w moim kompie bo u żony na lapie wyniki są zdecydowanie lepsze (odpowiadające założeniom usługi)

Paradoksalnie przed zmianą modemu miałem usługę 20 i transfer był dużo lepszy.

Dzisiaj kombinowałem ze sterami, kablami i kupę innych rzeczy sam już nie wiem co zrobić.

Decyzję o formacie chciałem odłożyć bo może tutaj ktoś mi pomoże :)

Mam wrażenie że na karcie sieciowej jest jakieś ograniczenie?które ścina prędkość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie że masz jakiś śmieci z netu co ci transfer zżerają - wirusy, robaki, trojany? Dobrze przeskanuj system a dopiero potem wiń sprzęt bo akurat to wygląda na najmniej prawdopodobne w Twoim przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie że masz jakiś śmieci z netu co ci transfer zżerają - wirusy, robaki, trojany? Dobrze przeskanuj system a dopiero potem wiń sprzęt bo akurat to wygląda na najmniej prawdopodobne w Twoim przypadku.

System przeskanowy pod kątem malware i virusów. Menadżer zadan nie pokazuje jakiś dziwnych zapisów.

Zainstalowałem cfos i on również w połączeniach wykazuje tylko sesje kasperskiego nic więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi