Azraella Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Chcę zmienić internet i zastanawiam się na jaki. Przejrzałam dużo ofert, ale nie wiem np. czym różni się 1GB od 1Mb/s. Co jest lepsze i bardziej opłacalne? Jakie wy sieci polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Obawiam się, że zadałaś pytanie nie w tym dziale co trzeba. x mb/s to transfer a wartości wyrażone w GB lub GB/msc to ilość danych (pakiet), które możesz pobrać/wysłać w ciągu miesiąca - najczęściej w sieciach mobilnych. To ma być internet stacjonarny czy mobilny (do laptopa)? Jakich masz w okolicy dostawców (TP, netia, upc, sieci lokalne itp.)? Ile urządzeń ma być podłączonych do sieci? Edytowane 30 Grudnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azraella Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Nie wiedziałam gdzie to dać.. Stocjonarny tylko to jednego komputera, ale będe musiała kupić router z Wi-Fi. Mieszkam w domku w dużym mieście, więc z dostawcami nie powinno być problemu (większość jest w okolicy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Poszukaj po takich dostawcach, jak UPC czy Vectra. Jeżeli obsługują Twoją ulicę, to nie szukaj dalej, tylko wybierz coś od nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Router z WiFi dostaniesz np. od UPC. Generalnie UPC działa jak trzeba. Z Vectrą nie miałem do czynienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Vectra (korzystam w Warszawie) jest ok, nie ma problemów z dostępnością usług Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azraella Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 Ok, dzięki. Sprawdzę to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...