Gość mickymicky Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam Panowie Mam problem albo niewiedze z podkreceniem MSI Z77 Mpower oraz procesora i5 3750k Otoz gdy wciskam przycisk OC Genie z automatu podkreca mi 4,2 i daje mnoznik 42x100 z automatu Gde wchodze w control center i daje mnoznik 45x100 klikam apply owszem daje mi 4500 ale jak wlaczam jakis test to sie resetuje Chlodzenie mam HR-02 Macho (to drozsze niewiem czy lepsze) a temperatury w granicach 42 stopni Jesli chodzi o CPU Volty daje nawet 1,37 to itak niedziala Co robie zle ? Moja konfiguracja Mobo:MSI Z77mpower CPU i3750k RAM: 1600cl 9 16gb Crucial Zasilacz OCZ 600w Dodaje screen z control Panel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Tak jak napisałem na PW zacznij tutaj w poradniku http://www.purepc.pl...anie_procesorow wszystko jest ładnie opisane. Przeczytaj od Teoria do FAQ a potem przejdź do zakładki LGA 1155. PS podkręca się przez BIOS nie control panel. Jak przestudiujesz materiał i będziesz miał wątpliwości to pytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mickymicky Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 dzieki za odpowiedz ! Juz powoli studiuje Jednak male pytanie czyli zeby zaczac podkrecac manualnie musze wylaczyc OC Genie i wejsc w zakladke Standard ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...