Mikaele Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Siemka, przymierzam się do zakupu dysku ssd ale kompletnie nie wiem co wybrać. Potrzebuję dysku na system i pewnie obok niego znajdzie się BF3 i nic poza tym. Najlepiej żeby pojemność była 120GB, 128GB i był do 400zł. Narazie upatrzyłem coś takiego LINK ale nie jestem pewien czy akurat taki dysk jest mi potrzebny i czy się to opłaca bo może do moich wymagań mogłoby być coś tańszego i równie dobrego? Jeszcze skoro jesteśmy przy dyskach planuje też kupić TO, co o tym myślicie? Ma jakieś szczególne wady dla których nie należałoby go brać? A może wręcz przeciwnie należałoby go kupić? Edytowane 8 Stycznia 2013 przez Mikaele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Szukaj polecanych : Crucial M4 / Samsung 830 / OCZ Vertex4 . Możesz też rozważyć modele - Plextor M5S 128GB i Corsair Neutron 128GB , choć ten drugi kosztuje trochę więcej jak 400 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Do 400zł najlepsza opcja to Plextor M5S, lepszy od cruciala, natomiast Samsung 830 / OCZ Vertex4 to już inna półka cenowa. Ten dysk talerzowy, który wybrałeś jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Podłączę się do pytania. Z dwóch najbardziej popularnych to jednak vertex czy 830? Mam też pytanie odnośnie przenoszenia systemu. Czym to zrobić to wiem, ale czy trzeba coś dodatkowo zmieniać w samych ustawieniach systemu żeby dysk działał prawidłowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 830 jest wycofywana ze sklepów i ciężko dostępna a jej cena poszybowała w górę. Któregokolwiek nie wybierzesz będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 czyli OCZ To jeszcze kogoś obeznanego proszę o wskazówkę odnośnie przenoszenia systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...