Skocz do zawartości
R2R

Komputery do obróbki graficznej i gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje pomocy w złożeniu DWÓCH zestawów komputerowych.

Jeden ma mieścić się w cenie 3.500 zł i ma służyć do wszystkiego :) czyli brak konkretnego zastosowania ale zależy mi na wydajności sprzętu.

A drugi ma służyć do obróbki graficznej plików wideo tj. konwersja etc. oraz gier ( trzeba coś robić w wolnym czasie :) ) - ten zestaw ma się mieścić w cenie 5.000 zł ( ewentualnie mogę dorzucić kilka złotych )

Oba zestawy mają być bez monitorów, myszek i klawiatur oraz drukarek na ten cel mam osobną sumę.

Uprzedzając pytania typu po co Ci aż 2 komputery zamiast jednego to odpowiedź brzmi następująco: w najbliższym czasie otwieram firmę a jak wiadomo każda firma potrzebuje komputerów a wiem, że zestawy złożone samodzielnie są dużo lepsze i tańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten drugi będzie służyć bardziej pod kątem różnych programów biurowych tj. wystawianie faktór, rozliczenia podatkowe itp.

Hehe, to trzeba było od razu mówić. Do takiego komputera wystarczy budżet 1,2-1,5k złotych:

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyVkMEOgjAMht!lZw5rWSf4DsajB!NhgR0ICIZBjBrf3XVCsnhRD03XL3$3ZXvAZRzquZ1gewQmrSAD1mYTmlpKYxlbzpxQVqUWqtWa1VxgEvhepwyabvCVqGUz3ZYzfcyYnP!yVK63IiEjiDANvN9GKcL4C8jrXPwuW4R!PgchYB7vGO1k9!3ovCBawK5xvnHVvY9BMgFf287Wh876$haYgucLf69ScQ**

I tak zaszalałem z dwoma dyskami pod RAID 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi