lou_cypher Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam, Zestaw składam od zera, gdyż obecnie posiadam laptopa więc nie mam nawet klawiatury. Generalnie mam już idee, ale waham się głównie co do karty graficznej. Monitor, który zamierzam kupić to Dell U2412M. Reszta zestawu bez karty graficznej przedstawia się następująco: http://www.morele.net/inventory/info/B5QtS/ Jeśli chodzi o GPU to po głowie chodzą mi: - Asus GTX 660 DirectCU II - MSI HD7870 2GB 256 PCI-E GDDR5 Hawk Czy takie karty będą wydalały przy takim kompie na rozdzielczości 1920 x 1200 przy dużych detalach? Oprócz grafy nie jestem jeszcze zdecydowany co do pamięci. Jeśli chodzi o podkręcanie to na pewno procek, a kartę grafiki myślę ze też w przyszłości :) Macie jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Kartę bierz Ggiabyte HD7870 2GB DDR5 OC , prawie 100 zł tańsza niż MSI Hawk a równie chłodna i cicha . Ew . Vertex HD7870 2GB oparty o rdzeń Tahiti LE , szybsza niż zwykły HD7870 a ten model ma nawet niezłe chłodzenie i kosztuje 873 zł . Co do sprzętu - to zmień zasilacz i ram . Zasilacz - proponuję XFX Core 550W . Ram Goodram lub G.Skill 2x4 GB DDR3 1 333 mhz CL9 ( albo kość 8GB ) za ~150 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...