KAMILcom Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Udało mi się niedawno dokupić w atrakcyjnej cenie trzeci identyczny monitor - 24cale z rozdzielczością 1920x1200 i wyjściami dvi/vga Aktualna konfiguracja komputera to: i5 2500k@4.5 2x4gb ramu Asrock p67 extreme 4 be quiet p8 650w GF GTX 260 192SP Zastosowanie monitorów to około 93% praca w windowsie i 7% gry (czyli czasem w weekend sobie pykne). Głównie jest to Iracing -syymulator samochodowy do którego moja grafika wystarcza w 200% przy jednym monitorze. Do tej pory myślałem, że wystarczy dokupić drugą karte do SLI i po problemie, ale im dłużej czytam tym mniej rozumiem. Jak to jest z tym SLI? Moge grać bez problemu na trzech monitorach, czy nie da rady ? Jeśli nie to na co zmienić obecną grafike? Fajnie by było jak bym sie zamknął w około 200zł (za tyle można dokupić drugą grafe do SLI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) bez aktywnej przejściówki DisplayPort->DVI nic nie zrobisz. Jest bardzo niewiele kart posiadających więcej jak 2 generatory sygnału ,głównie karty typu X2 - dwujajowe - do 4 monitorów po DVI/VGA/HDMI - lub takie do zastosowań profesjonalnych, cała reszta obsługuje kolejne monitory tylko poprzez DisplayPort. Wyszło jeszcze pare modeli z dolutowanym zewnetrzym generatorem ale ciężko je trafić i na pewno nie zmieścisz się w 400zł ) gdybyś miał płyte z wyjściem na monitor to mógłbyś wykorzystać do tego celu integre - z tym że nie ruszysz aplikacji 3D na tym ostatnim(chyba, jeszcze moge sprawdzić bo mam do swojego podlaczone 3lcd) SLI by pomogło - byłaby ta sama sytuacja jak z X2 - z tym że dwie GTX260 to raczej masochizm pomijam fakt że na rozdziałce 3xHD zbytnio sobie na kartach tej klasy nie pograsz :> Edytowane 24 Marca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Moc obliczeniowa kart będzie dla mnie wystarczająca. Zasilacz myśle, że bez problemu uciągnie całość. Finansowo to najlepsze wyjście, kraty prędzej czy później sie zmieni na coś konkretnego. Czyli jak dobrze zrozumiałem 3 monitory w SLI = no problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) ogólnie SLI=/=NO-PROBLEM zależy od gry i sterów z twoim budżetem jednak innej opcji nie masz, przynajmniej ogrzejesz sobie pokój w wiosenne wieczory ^^ Edytowane 24 Marca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Zawsze chciałem mieć sli... Teraz przynajmniej mam do tego powód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) dodam (bo sprawdziłem) że da się odpalić grę na 3 monitorach - gdy 2 są podłączone do karty graf. a 3ci do integry intela. ^^. Nie sprawdze niestety Nvidia Surround bo każdy z moich monitorów ma inną rozdzielczość xD Edytowane 25 Marca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...