Skocz do zawartości
TheDycker

Komputer Dla Gracza do 3800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję komputera do 3800 zl sama paczka+Mysz dla gracza :D. Posiadam monitor Full HD.

I ten komputer ma byc do gier ^^

O to moja propozyca :

http://www.morele.ne...ry/info/fG0kLS/

Tak wiem ze tu 70 zl przekoroczone, lecz gdy odejmiemy to skladanie bo kod rabatowy jest oraz promocje na niektore rzeczy 1/2/3% to wychodzi 3796 zl.

Co tu moze być do zmiany ? Zaznaczam ze mam zamiar podkrecac procesor. I do ilu okolo moge wyciagnac przy tym chlodzeniu i takiej plycie glownej.??

Edytowane przez TheDycker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choćby płytę i ram .

Płyta - do kręcenie 2500K spokojnie wystarczy MSI Z77A-G43 za ~340 zł albo Asrock P67 Pro3 za ~320 zł .

Ram - Elixir Generic 8GB DDR3 1 333 mhz CL9 - 159 zł lub Crucial Spectek 8GB DDR3 1 333 mhz CL9 - 189 zł .

Do tego zasilacz - XFX Core 550 W - 264 zł lub SPC Deus 600W - 225 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram jest za drogi w stosunku do tego co oferuje - nie ma różnicy w wydajności między 1 333 mhz a 1 600 mhz , więc po co przepłacać .

Co do zasilaczy - OCZ ZS 650W ma tak na prawdę moc ~550W ( liczy się moc na linii +12V a nie całkowita moc zasilacza ) , XFX Core ma 528W na linii + 12V .

Deus 600W ma moc zbliżoną do OCZ ZS - też 552W .

Niekręcony I5 2500K + HD7970 to gdzieś 280W poboru mocy , reszta elementów kompa bierze nie wiele - do 50 W max .

Więc zostaje 200+ W zapasu mocy w wymienionych zasilaczach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi