Wompierz Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam. Na poczatku moj problem polegal na tym, ze po uruchomieniu komputera i zaladowaniu systemu ekran robil sie czarny, chociaz slychac bylo, ze komputer dziala normalnie, logowanie do komunikatora itp. Tryb awaryjny dzialal i wydawalo sie, ze to problem sterownikow do karty graficznej, bo po usunieciu i ponownym uruchomieniu dzialalo bez problemu. Tak mi sie przynajmniej wydawalo do czasu nastepnego wlaczenia. Ktos mi tam poradzil zebym przelozyl wtyczke od monitora do drugiego gniazda karty. Od tej pory komputer po uruchomieniu zaczyna piszczec i w ogole nie widac ekranu ladowania czy czegokolwiek innego. Czyzbym spalil karte graficzna lub monitor? Niestety nie mam jak sprawdzic grafiki na innym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Podaj PEŁNĄ specyfikację komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wompierz Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Msi h55m-p31, i5 760, gigabyte gtx 460 768mb, 4gb ramu ddr3, zasilacz to lc power lc600h-12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zrób Clear Cmos, jak masz pamięć w dwóch kościach, sprawdź na pojedynczej kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wompierz Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Bios resetowalem, wczesniej, gdy jeszcze dzialal monitor przywracalem system. Kosci sprawdze po poludniu i dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wompierz Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dzisiaj rano sprobowalem po raz kolejny zrestartowac bios. O dziwo pomoglo, przynajmniej jak na razie. Nie mam pojecia co bylo zle, ani dlaczego wczesniej nic to nie dawalo. Bede pisal gdyby cos sie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wompierz Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Tak jak myslalem. za kazdym razem gdy chce uruchomic komputer musze najpierw wyjac baterie z plyty glownej. Moze to byc spowodowane przez slaba baterie, czy cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Voltomierz w łapki i zmierzyć. Spróbuj podnieść napięcia na pamięci. Daj im 1,6V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 zasilacz to lc power lc600h-12 Zasilacz z napisem 600W kosztujący ~120 zł, mało znanej firmy ... może tu jest problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wompierz Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Byc moze, ale nie mam jak sprawdzic komputera na innym zasilaczu, a wydawac 200 zl w ciemno mi sie nie usmiecha. Do tej pory bylo okej, a po uruchomieniu wlaczylem benchmarka i i zadnych problemow nie bylo. Napiecie mam zmierzyc na czyms konkretnie, czy leciec po calosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Miałeś wątpliwości co do baterii, radziłem więc potraktować ją woltomierzem. Napięcie pamięci próbowałeś podnieść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wompierz Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Normalnie napiecie wynosi 1.63. Dalem 1.7, po zaladowaniu systemu ekran jest dalej czarny i slysze jak windows sie wlacza itp. Raz na jakis czas da sie go uruchomic, ale nie mam pojecia od czego to zalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Podobne objawy mialem w pc w ktorym wyrobil sie slot pcie i karta nie miala dobrego styku. Komputer polozony na boku dzialal bez problemu, pionowo lapal losowe czarne ekrany lub mial problem z rozruchem. Warto sprawdzic. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wompierz Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Co prawda czyscilem ostatnio kompa, ale karte docisnalem i nie byla ona wyjmowana zbyt wiele razy. Sprobuje jednak polozyc go na boku i zobacze czy cos to da, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...