Skocz do zawartości
tyranxp

Stacjonarny do 3000 zł + buda + monitor

Rekomendowane odpowiedzi

W ubiegłym roku w październiku napisałem podobny temat, lecz do kwoty 2800 zł i zdecydowałem jeszcze poczekać...i tak się stało Dołączona grafika

Mam zamiar składać kompa ponownie ale już do granicy kwoty 3000 zł i wyszło mi takie coś:

Dołączona grafikaProcesor Intel Core i5-3350P 3,10 GHz (BX80637153350P) 655,00

Dołączona grafikaPłyta główna MSI B75A-G43, B75, DualDDR3-1600, SATA3, 5xSATA2, HDMI, DVI, GBLAN, ATX 249,00 

Dołączona grafikaKarta graficzna MSI N660 - 2 GD5/OC 707,80

Dołączona grafikaPamięć Crucial 2x4GB Ballistix sport 1333MHz DDR3 CL9 NON-ECC DIMM 1.5V Heat Spreader (BLS2CP4G3D1339DS1S00CEU) 190,01

Dołączona grafikaDysk Seagate Barracuda 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM, 16MB, NCQ (ST500DM002) 199,00

Dołączona grafikaZasilacz XFX Core 550W 120mm 80+ (P1-550S-XXB9) 249,00

Dołączona grafikaLite-On DVDRW 24xSATA gen. bk (iHAS124-04) Wewnętrzny PC 66,00

Dołączona grafikaMonitor LED iiyama ProLite X2377HDS-B1 (30 dni bezpłatnej gwarancji na badpixele) 659,00

Dołączona grafikaObudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410) 135,00 

Suma 3109,81

Komputer oczywiście ma być do grania(HD) i oglądania filmów z fullHD. W zestawie Miguela nie wymieniłem dysku SSD, ponieważ nie zmieściło mi się w tej granicy kwotowej. Zainstalowany na nim zostanie system Ubuntu 12.04 LTS.

Jakieś opinie i sugestie?

Edytowane przez tyranxp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem, szczerze mówiąc zestaw "o jedno oczko wyżej" tj. 3160 zł ale na stan obecny raczej sobie pomarzę ;( , gdyż do tej granicy ma wejść jeszcze monitor i buda.

Chyba, że trochę przesadziłem z wyborem monitora i powinnien wziąć jakiś mniejszy model albo coś innego, z niej zmiejszyć kwote i wziąć coś innego. Napaliłem się na ten monitor nie z powodu dużego ekranu (to raczej owszem) lecz ze względu na typ matrycy (IPS).

P.S.

Zestaw biorę wraz z dofinansowaniem kosztów z PFRON-u i w tym roku przyznawają 80% kwoty zakupu, jednak nie więcej niż 1000 zł. A w ubiegłym roku było 1500 zł tyle, że już było za późno (składałem pod koniec roku) ;(

Może ktoś coś wie na ten temat i podzieli się z tym tematem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wywal z zestawu dvd, jak ktoś zapyta dlaczego go nie ma to się zapytasz a kto dzisiaj jeszcze używa dvd? i masz 60zł zaoszczędzone. :) 

monitor jest git nic nie zmieniaj, 23" przy 1920x1080 to minimum.

z dotacjami ci nie pomogę nie miałem z tym styczności :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olejcie tą dotacje, po cholere to napisałem Dołączona grafika . Nawet wątpię, że tyle zostanę a tym bardziej jeszcze chyba do tego walą podatek.

Ogólnie Bozydar fajny podałeść zestaw i przez tego.. znów muszę się zastanowić ;(  Szkoda jest tego monitora w kórym podałem i nigdy nie miałem jeszcze z IPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi