Skocz do zawartości
Agrestov

Lenovo Ideapad - Jakość

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to prawda że Ideapady się sypią? Zawiasy puszczają, plastiki rysują, klawiatura ma słabe podparcie etc. ?
Głównie interesują mnie informacje od użytkowników Y400, Y500, Y580.

ps. Jak myślicie na jak wiele się zda 750m SLI, poziom 670MX, czy wyżej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie (Y570) zawiasy jak na razie trzymają, ale plastiki się wyginają (wszystkie, głównie ramka matrycy i rogi obudowy przy zawiasach, jak się zamyka klapę), a przy wciskaniu niektórych klawiszy zdarza się trzeszczenie elementów obudowy. Jak korzystałem przez kilka dni z 580, to nie zauważyłem, jakoby coś się zmieniło na lepsze.

Ogólnie jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ponad roku, ale problemy z jakością były od samego początku. To, że wszystko jest jeszcze w przyzwoitym stanie to chyba tylko dlatego, że dbam o tego lapka. Praktycznie jedyną zaletą ideapadów Y5xx jest to, że oferują całkiem mocny sprzęt w bardzo dobrej cenie. No i w 570 podobało mi się gniazdo msata pod SSD oraz sprzętowy wyłącznik karty graficznej - to drugie wbrew przewidywaniom jest naprawdę bardzo użyteczne. Do tego klawiatura jest też bardzo wygodna, chyba najlepsza, z jaką miałem styczność w notebookach.

Ale gdybym miał wybierać ponownie, chyba bym wybrał co innego - przeraża mnie jednak jakość obudowy i matrycy (kolory i kąty widzenia to tragedia, nawet jak na laptopa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość adamonese

Generalnie jakość zawiasów jest "mocno średnia" w tej serii, przynajmniej moim zdaniem, laptopy oferują co prawda całkiem niezłą jakość, ale w tej cenie można dostac minimalnie mniej wydajny sprzęt a dużo lepszej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi