Agrestov Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Czy to prawda że Ideapady się sypią? Zawiasy puszczają, plastiki rysują, klawiatura ma słabe podparcie etc. ?Głównie interesują mnie informacje od użytkowników Y400, Y500, Y580.ps. Jak myślicie na jak wiele się zda 750m SLI, poziom 670MX, czy wyżej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 U mnie (Y570) zawiasy jak na razie trzymają, ale plastiki się wyginają (wszystkie, głównie ramka matrycy i rogi obudowy przy zawiasach, jak się zamyka klapę), a przy wciskaniu niektórych klawiszy zdarza się trzeszczenie elementów obudowy. Jak korzystałem przez kilka dni z 580, to nie zauważyłem, jakoby coś się zmieniło na lepsze. Ogólnie jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrestov Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Czyli typowy plastik, i wielkich różnic między GT60/70 nie będzie ? Jak długo męczysz swoje Y ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Od ponad roku, ale problemy z jakością były od samego początku. To, że wszystko jest jeszcze w przyzwoitym stanie to chyba tylko dlatego, że dbam o tego lapka. Praktycznie jedyną zaletą ideapadów Y5xx jest to, że oferują całkiem mocny sprzęt w bardzo dobrej cenie. No i w 570 podobało mi się gniazdo msata pod SSD oraz sprzętowy wyłącznik karty graficznej - to drugie wbrew przewidywaniom jest naprawdę bardzo użyteczne. Do tego klawiatura jest też bardzo wygodna, chyba najlepsza, z jaką miałem styczność w notebookach. Ale gdybym miał wybierać ponownie, chyba bym wybrał co innego - przeraża mnie jednak jakość obudowy i matrycy (kolory i kąty widzenia to tragedia, nawet jak na laptopa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamonese Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Generalnie jakość zawiasów jest "mocno średnia" w tej serii, przynajmniej moim zdaniem, laptopy oferują co prawda całkiem niezłą jakość, ale w tej cenie można dostac minimalnie mniej wydajny sprzęt a dużo lepszej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...