Krates Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Otórz zamierzam kupić nowy komputer i mam parę pytań: 1. Czy dobrze złożyłem sobie zestaw , jak nie to co na co zmienić? 2. Czy GPU będzie wystarczające bez podkręcenia, zamierzam grać w FHD + max detale? 3. Czy lepiej brać GTX770 od tego GPU co podałem ? 4. Czy może lepiej nie brać SB a brać IB lub haswell ? Oto mój zestaw: http://screenshooter.net/2430530/qqoodus Może polecacie tańsze, lepsze sklepy komuperowe? Może jeszcze to się przyda zamierzam grać głównie w FPS'y typu BF3 potem 4 , BOII potem Ghost, jak można to prosiłbym o złożenie zestawu sprostającego mym wymaganiom. Mój budżet to 3500zł, oczywiście wolałbym mniej jak się da. Optymalna granica to 3600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 nie oplaca sie brac sandy. i5 3570k jest w tej samej cenie, chociaz mobo troche drozsze. Jak nie chcesz podkrecac poczekaj jeszcze z miesiac. Cena gtx770 powinna sie zblizyc do sugerowanej (1500 ) i bedzie lepsza od 7970. Mozna wtedy bedzie bez obaw zmieniac zasilacz na taki: Thermaltake Smart SE Modular 530W za 180 zl. No i musisz miec dodatkowe chlodzenie na procka za 150 zl wiec musisz to wziac pod uwage.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Haswella nie ma sensu brać bo wydajnościowo to poziom IB a cena wyższa .Co do SB vs. IB - jak już mowa o prockach K to I5 2500K jest dobrą alternatywą dla 3570K , tańszy i chłodniejszy przy OC ( lutowany IHS ) . Ramy zmień na Goodram 8GB DDR3 1 333 mhz - powinny być tańsze niż te G.Skill . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Według mnie zestaw dobry. Brakuje tylko chłodzenia na CPU jeśli faktycznie zamierzasz podkręcać. Polecam takie: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__3/id_produktu__5349/__Ch_odzenie_Procesora_Thermalright_Macho_120/ Większe się nie zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krates Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Ok zmienie ramy na tańsze i zaczekam na GTX 770 jak cena spadnie. 1. A co sądzicie o kupowaniu na amazon.co.uk lub amazon.com i na jakim lepiej i czy wogle się opłaca? 2. Jak bym brał IB i3570k to jaką płytę główną chciałbym wycisnąć w przyszłości 4.5Ghz (pamiętam o chłodzeniu i będę brał macho ale potem teraz wystarczy mi Boxowe) 3 Otórz mało miejsca zawalam na kompie i tak myślę czy nie lepiej kupić 2x ssd jeden 60 drugi 120 Czy lepiej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...