Skocz do zawartości
Marcin

Power Mac G5

Rekomendowane odpowiedzi

jak to nie motorola!!! jestem na modemie, wiec nie chce sprawdzac, ale procki g3, g4 wiec pewnie i g5 robila od zawsze Motorola! Chyba ze ibm je wykupil. A design troche uproszczony w porownaniu do g4, wiecej prostych linii, chociaz charakterystyczne podstawki na gorze i na dole zostaly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor wyprodukowal IBM. Do tej pory robila to motorolla nie wiem czy brali udzial oni w pracach projektowych tego G5 ale watpie skoro Ibm zainwestowal 3 miliardy $ w nowa linie produkcyjna ( a raczej chyba fabryke cala ). Choc moge sie mylic.

Jednak problemem moze byc cena tego cacka no i ceny oprogramowania bo zeby w pełni wykozystac ta moc to musi byc juz program napisany pod 64 bity.

Profesjonalisci napewno go kupia bo tylko im potrzebna taka moc do domu to nie ma sensu kupowac takiego sprzetu.

Ciekaw jestem czy jest taki cichy jak mowia pracownicy apple bo z G4 byly duze problemy. Klijenci sie skarzyli nawet byla akcja wymiany wentylkow i zasilek. Okaze sie w praniu.

Jesli wiezyc testom to Apple zrobil naprawde pozadny sprzet do wszelkiego rodzaju zastosowan profesjonalnych. Do tej pory mieli dosyc mocna pozycje w tym sektorze ( tj. grafika, muzyka, poligrafia, prasa ) moim zdaniem ich pozycja sie znacznie umocni.

Ale Aplle raczej nie zagrozi Sgi ktory na rynku grafiki, medycyny, badan naukowch, i wielu innych wiedzie prym.

Choc czasem moze sie zdazyc ze w pewnych czesciach rynku bedize bardziej popularny ze wzgledu na cene bo Sgi kosztuje mase kaski.

Ps. Alem sie rozpisal :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi