Skocz do zawartości
fazio

Obudow typu joy

Rekomendowane odpowiedzi

Daj zdjecia, to pomyslimy :D. Duzo zalezy od tego jakie srodki mozesz przeznaczyc na moda (srodki- czyt. kasa + czas + narzedzia +talent :) ).

P.S Lol B3T0N niezly awat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczekam na kolesia i zrobie zdjatko :) narazie jest srebna kasa hmmm nie wliczajac zimnych katod ani neonow bo muszem przerobic uzadzonko do sprawdzania fufu z mojej starej z kiosku :) fajne uzadzonko mala jarzyniowka uv :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO JOY to taka najbardziej standardowa z obudow - kiedys wszyscy dawali takie - sam mam gdzies taka na szafie :)

biala z duzym eliptycznym przyciskiem w kolorze blue :) i mniejszym resetem ponizej (chyba po prawej stronie) popraw mniejak sie myle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa atx ztakim zaokragleniem na dole z niebieskim przciskiem

chodzi ci o to ??

Dołączona grafika

a nawet jesli nie o to chodzi - to z kazda obudowa mozesz powyczyniac cuda, pomalowac, wyciac okno, zamienic ten brzydki przedni plastikowy panel na cos ladniejszego, wstawic LCD (taki z allegor za kilkanascie zł). itd, itd....

poprzegladaj galerie w sieci co ludzie porobili z swoimi budami i cos sobie wybierz. a potem to zrob :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiele moglem zrobic w pospiechu. Druga sprawa to ze niezbyt dobrze rysuje na kompie mysza :)

Efekt:

Dołączona grafika

Nie zrobilem jeszcze na rysunku wentylatora na przednim panelu (teraz mi przyszedl do glowy), i jeszcze paru drobiazgow.

Kolor budy- proponowalbym albo metalik jakis ciemny (dalem zielony :D), albo matowy lakier (czarny najlepiej)

Podswietlenie: przod- wentylator 80mm swiecacy, ledy (wyciete otwory na dole obudowy, w tym "uskoku")

wnetrze budy- katoda, wentylatory, ledy? Nie wiem. Ja bym kombinowal z ledami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilki w takiej malej budzie to za bardzo nie ma gdzie wje.ac a poza tym kabel zasilajacy mobo (ATX) jest przewaznie qrewsko krootki

Racja. Kumpel ma identyczną budę, proca na przejściówce (slot1) i uroczo się grzeją obok siebie :? Chciałem mu wywalić zasiłkę poza budę, ale kable są tak krótkie, że nie ma szans- nawet te do zasilania HD/CD nie sięgają :(

Trza by je albo sztukować (robota głupiego, bo jest ich rochę), albo kupić np fortronika FSP250 od Haszyda na Allegro, one mają dłuugie kabelki i nie kosztują dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mysle o czyms innym- nie wywalac calego zasilacza za bude, tylko wycicac z tylu obudowy otwor wielkosci zasilacza, i przesunac go tak, zeby wystawal troche za bude (okolo 5-10 cm- nie wiem na ile kable pozwola).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkic

Zasilacz do obudowy mozna przykrecic na kontownikach, mysle ze w ten sposob bedzie na tyle odsuniety od innych "sprzetow", ze nie bedzie przeszkadzac, a kable dostana. Ewentualnie- mozna sprobowac przesunac w bok (jeszcze nie probowalem, ale teoretycznie mozliwe).

P.S. Robilem na pospiech w Corelu. Wybaczcie brak odwzorowania szczegolow (sledzie, srobki, kable, itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi