Skocz do zawartości
Caleb

Rise of the Triad 2013 - Remake klasyka

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Sezon ogórkowy właśnie osiągnął swoje apogeum - rynek gier komputerowych dosłownie stanął w miejscu, jakby wszyscy developerzy i dystrybutorzy wyjechali na wspólny urlop. Nie dzieje się absolutnie nic ciekawego, żaden wielkoformatowy tytuł nie pojawi się w przeciągu najbliższych kilku tygodni. Co zrobić w takiej sytuacji? Najlepiej spakować manatki i ruszyć nad morze, jezioro tudzież w góry, żeby oddać się słodkiemu lenistwu, a komputer zostawić w chałupie. Jeśli jednak już wypoczęliśmy i szukamy czegoś na wieczorne posiedzenie przed monitorem, to zostaje tylko Mortal Kombat Komplete Edition albo... Rise of the Triad! Odświeżona wersja ultra brutalnej strzelaniny została utrzymana w duchu znakomitego poprzednika, więc oczekiwać można niezobowiązujące, odmóżdżającej oraz soczystej rozwałki, której próżno szukać we współczesnych strzelaniach pierwszoosobowych. Rise of the Triad wyczekiwałem z niecierpliwością od kilkunastu miesięcy, ale tradycyjnie nie przeglądałem wszystkich filmików, screenów i zapowiedzi, żeby nie zepsuć sobie niespodzianki. Faktycznie zaskoczenie było ogromne, ale głównie dlatego, że czegoś równie beznadziejnego się chyba nie spodziewałem...

rise_of_the_triad_2013_screen_test_review_6m.jpg

rise_of_the_triad_2013_screen_test_review_14m.jpg

rise_of_the_triad_2013_screen_test_review_26m.jpg

rise_of_the_triad_2013_screen_test_review_5m.jpg

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już myślałem, że to ze mną coś nie tak, jak próbowałem w to zagrać i od razu się zniechęciłem. :P

Pozostaje tylko poczekać, aż ktoś wpadnie na pomysł zrobienia remake'a Shadow Warrior i wtedy rzucić się w przepaść...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje tylko poczekać, aż ktoś wpadnie na pomysł zrobienia remake'a Shadow Warrior i wtedy rzucić się w przepaść...

Wykrakałeś :> A będzie jeszcze Realms Of Arkania: Blade Of Destiny HD, Carmageddon, Flashback, Ultima Forever: Quest for the Avatar, Thief, Might & Magic X: Legacy, czyli odgrzewanie starych marek po całości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych wszystkich gier to Carma ma szansę nie podzielić losu triady, ze względu na to, że zajęło się tym studio, które tę serię stworzyło (choć psioczą na TDR2000, a np. mi się osobiście podobała ta gra), a M&M i Ultima już przy okazji ostatnich wydanych części były strasznymi gniotami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych wszystkich gier to Carma ma szansę nie podzielić losu triady, ze względu na to, że zajęło się tym studio, które tę serię stworzyło (choć psioczą na TDR2000, a np. mi się osobiście podobała ta gra)

Studio to samo (marka), tylko czy ludzie Ci sami? Oto jest pytanie ;] Za RotT stało niby Apogee jako wydawca i koordynator, a co wyszło widać wyżej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi