Th3xPro Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) Cześć jestem tu nowy ale poczytałem trochę o monitorach i znalazłem trochę ich ale wybrałem najlepsze według mnie i teraz mam pytanie który . Mam tu 3 propozycje 1.http://www.ceneo.pl/17380225#tab=spec 2.http://www.ceneo.pl/12240668#tab=spec 3.http://www.ceneo.pl/25010878#tab=spec I muszę teraz wybrać najlepszy . Chciałbym żeby on był dobry do gier oraz do przeglądania stron oglądania filmów itp. Pomóżcie. Parametry Komputera w razie czego : Typ procesora TripleCore AMD Phenom X3 8650, 2300 MHz (11.5 x 200) Nazwa płyty głównej ASRock N68C-S UCC Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 7025-630a Karta wideo NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB) Aktualny Monitor : Monitor LG L192WS [19" LCD] Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez Th3xPro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Z tych, co podałeś, to tylko ten LG się do czegokolwiek nadaje (reszta to badziew - TN przy 27" to zbrodnia na oczach :) ). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th3xPro Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 No ja się nie znam więc pytam ale mówią , że nie jest on za dobry do gier. I co do niego mam pytanie czy zawsze trzeba nosić te okluary 3d czy jak?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Funkcja 3D jest zależna od aplikacji i też trzeba ja aktywować, tak więc możesz nawet nigdy tych okularów nie założyć. Co do matryc, to TN mają zbyt kiepskie kąty, co przy dużych matrycach ma ogromne znaczenie - będziesz widział różne kolory na górze i dole ekranu. IPS są równie szybkie co TN (z wyjątkiem tych, co mają 120Hz) - lekkie smużenie wystąpi i w jednych, i w drugich, ale jest ono na tyle małe, że nie zauważysz tego, no chyba, że będziesz się wpatrywał w monitor tylko po to, by dojrzeć ten efekt. Ja mam od 4-ech lat IPS (HP LP2475w) i gram bez problemów nawet w UT. EDIT - he he, mój 1000 post. :D Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Dammeron 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th3xPro Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 To chyba fajnie Tylko czy ten monitor ma 60Mhz lub Hz czy 120Hz , bo mówią, że 60Mhz/Hz nie starczy na gry i właśnie tu mam problem :). 4 Post :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 95% monitorów ma 60Hz i wiele osób na nich gra (między innymi ja). Poświęcać w znacznym stopniu jakość obrazu dla szybszej matrycy - moim zdaniem nie warto (tym bardziej że i tak ledwo to smużenie widać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th3xPro Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 No a skąd można wiedzieć Ile ma monitor Hz oraz Czym się różni to IPS od TN?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Wszystko powinno być opisane w specyfikacji. A co do różnic miedzy IPS a TN, to wpisz to w google a zobaczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th3xPro Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki bardzo za pomoc . Temat ZAMYKAM. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Th3xPro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...