Sheep Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Elo chlopaki! Mam zajebiscie wielki problem. Mianowicie od 11 lat mam siostre... niestety ale spodobala jej sie kiedys gra w simsy i ciagle mnie nudiz o to zeby je instalwoac na moj komp. Czisus! Przeciez one zzeraja 3GB ( mowie o wszystkich werjsach... ). Mam więc zapytanko. Jaki komp zlozyc ( jakie częsci... dokladne nazwy ) zeby bylo tanio (oczywiscie bez monitora, klawiatury i myszy.... to sie wrzuci moje... a poprosi sie starszych o LCD... wystarczy ze jaj jej kompa zloze to oni mi fundna LCD... ), i wi miare szybko. Myslalem o jakiejs plycie pod duraka, ze zintegrowana grafa, muza, lanem, ale z AGP... na wszelki wypadek.... Do tego jakiegos duronka 650Mhz , 128MB ramu.. A moze zle kombinuje? Poprawcie mnie. Co proponujecie? Bo ja juz nie moge wytrzymac. Siora i mama jak podejda do kompa to grajac w pasjansa potrafia usunac sterowniki, w ogole spowodowac ze komp sie nie uruchamia. To jest kurna dopiero tester stabilnosci. Jak one kurka siedza przy kompie to co chwile im sie mysz zwiesza....Ja nie wiem... Czy simys i pajak windowsowy maja az takie wmagania, pixel shadery ze kurna cala stabilnosc korkuje? Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zloz jej duronka na ecs-ie. wrzuc 128 ddr pc2700,gf2mx i simsy beda smigac az milo :D Calosc bedzie za jakies (z reszta komponentow) 600zl. A ty masz LCD ]:-> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 cooo?? ddr? gf2MX?? zartujesz? :D integra, durak 650 i 128sdr :D tez beda smigac.... ja na ddry 3 lata czekalem a ona tak od reki dostanie? moze jej jescze radka 9,5k zapodac :D ?? nie no... interesuje mnie jaknajtansze ... zeby nie cielo przy 800x 600.... wszystko integra.... ale jakis dobry zintegrowany ecs... z dobra grafa ( coswlasnie ala gf2mx 200 ... moze byc... ) ... ile kosztue dysk 8GB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 ECS K7SOM Dokupujesz jeszce 128Mb-sdram i wsio działa :D Jeżeli nic nie będzie się z tym kombinować to to musi działać nie ma maocnych. A jak by się karta graficzna walneła (jakimś cudem) to można kupić coś pod pci np: sis 305. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 to jest dobra plyta zintegrowana na ddr ,ale to i lepiej bo teraz ddr tanszy niz sdram procka to mozesz dorwac jakiegos durona 600-700 za 50-70pln ,zasilacz i styka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5529 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nie no........... przylutowny procek odpada....... zalezy mi tylko na integrze grafy, lanu i dzwieku... moze mi ktos zlozyc takiego calego kompa z cenami i linkami z allego??? bede bardzo wdzieczny...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Cytat cooo?? ddr? gf2MX?? zartujesz? :D integra, durak 650 i 128sdr :D tez beda smigac.... ja na ddry 3 lata czekalem a ona tak od reki dostanie? moze jej jescze radka 9,5k zapodac :D ?? nie no... interesuje mnie jaknajtansze ... zeby nie cielo przy 800x 600.... wszystko integra.... ale jakis dobry zintegrowany ecs... z dobra grafa ( coswlasnie ala gf2mx 200 ... moze byc... ) ... ile kosztue dysk 8GB? Wbrew pozorom sprzęt all in one (zintegrowany) wcale nie jest taki tani, różnice między normalnym są niewielkie. Poza tym jak zaprosisz kolegę na partię Q3 to na normalnej grafie pogracie, a na zintegrowanej nie. Nie postępuj jak szef pewnego biura który zamiast 30GB kupił 20GB (dysk). Różnica cen wynosiła 10 zł. Dom to nie biuro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 ddr tanczy??? eno..... to sie da siorze........ to moze ona tez w to cos wpakuje $$ w koncu brat jeszcz nie pracuje :D nie jest milionerem.... jeszcze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Cytat Cytat cooo?? ddr? gf2MX?? zartujesz? :D integra, durak 650 i 128sdr :D tez beda smigac.... ja na ddry 3 lata czekalem a ona tak od reki dostanie? moze jej jescze radka 9,5k zapodac :D ?? nie no... interesuje mnie jaknajtansze ... zeby nie cielo przy 800x 600.... wszystko integra.... ale jakis dobry zintegrowany ecs... z dobra grafa ( coswlasnie ala gf2mx 200 ... moze byc... ) ... ile kosztue dysk 8GB? Wbrew pozorom sprzęt all in one (zintegrowany) wcale nie jest taki tani, różnice między normalnym są niewielkie. Poza tym jak zaprosisz kolegę na partię Q3 to na normalnej grafie pogracie, a na zintegrowanej nie. Nie postępuj jak szef pewnego biura który zamiast 30GB kupił 20GB (dysk). Różnica cen wynosiła 10 zł. Dom to nie biuro hmmmmmm rozumiem........ ostatnio slyszalem ze gfmx4440 za 80zl gosciu sprzedal......... q3 by na czyms takim zapierdalal......... ale na razie kurcze nie mam sytnio kasy...... wiecie...... ja to rozbuduje........ nie jestem skapy...... ale na razie chce cos wolniejszego zlozyc...... dosk wlasnie 8gb... no chyba ze roznica pomiedzy 13-20 jest 20 zl.... nie mam pojecia jak stoja takie kompu, czesci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Jeśli sprzęt może być używany, to masz duży wybór. Polecam nieśmiertelnego Solteka jak w podpisie, dokupisz Durona, a jak za rok stwierdzisz że to się nie nadaje do użycia to włozysz w nią AXP 1700+ który za rok będzie kosztował tyle co teraz duron. Dysk 8GB kupisz za ok. 100-120 zł. Do tego jakieś stare ATI (np Rage 128PRO) lub Matrox G400. Nie kupuj NVidii bo to badziew, jak siostra oprócz pisania w Wordzie gra tylko w Simsy to liczy sie jakość obrazu, a NV ma tutaj wiele do życzenia. jeśli sprzęt nówka to np. ECS K7S5AL lub K7S6A - ceny obu poniżej 200. Grafy nówki ze sklepu nie radzę, bo najtańsze to noname MX400 które nadają się tylko na ścianę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 hehe :lol: jak ten temat brzmi :) "Chce kupic kompa siostrze, ale jakiegos takiego ch..., najtanszego itd :) bo to tylko siostra :D:D" :lol::lol::lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 http://allegro.pl/show_item.php?item=14161717 wszystko w jednym za calkiem rozsądna cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 MOgłeś ten topik założyc5 dni wcześniej bo sprzedałęm swuj dysk seagyta 15 gb za 120 zł :? (kasa była potrzebna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 lepiej zamiast jakiegos badziewia kupic: shuttle ak32a - 200zl(via kt266a,zint. muza)(moze na ddr lub sdr pamiec) duron 800mhz - 70zl GF2MX400 - 80zl 256ddr - 130zl dysk 8gb (moze samsung??) - 100-120zl zasilacz - jakis feel 300watt 80zl cooler - 25zl titan d5tb cd-rom lite-on 48x - 60zl siecowka - 25zl ------------------------------------------------------------- 790zl.......oczywiscie zamiast tego shuttle mozna dac cos innego ale jezeli siora bedzie starsza to bedzie grala w cos innego pewnie.......a i ddr 256 bo na 128mb ramu ostatnia czesc simsow sie muli troche.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 zajrzyj TU i looknij na ta pozycje ;) ECS K7SOM+ & Duron 1800+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 do tego ddr 128 za 60 zł obudowe za ok 60 zł dsyk jakiś 6 Gb za 100 zł Procesor Durona do 1GHz średnia jaka prędkosc taka cena bez jednego zera czyli komp za ok. 450-500 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Cytat lepiej zamiast jakiegos badziewia kupic: shuttle ak32a - 200zl(via kt266a,zint. muza)(moze na ddr lub sdr pamiec) duron 800mhz - 70zl GF2MX400 - 80zl 256ddr - 130zl dysk 8gb (moze samsung??) - 100-120zl zasilacz - jakis feel 300watt 80zl cooler - 25zl titan d5tb cd-rom lite-on 48x - 60zl siecowka - 25zl ------------------------------------------------------------- 790zl.......oczywiscie zamiast tego shuttle mozna dac cos innego ale jezeli siora bedzie starsza to bedzie grala w cos innego pewnie.......a i ddr 256 bo na 128mb ramu ostatnia czesc simsow sie muli troche.... a to ejst faktycznie sprzet bardzo wysokiej klasy :lol: :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Cytat lepiej zamiast jakiegos badziewia kupic: shuttle ak32a - 200zl(via kt266a,zint. muza)(moze na ddr lub sdr pamiec) duron 800mhz - 70zl GF2MX400 - 80zl 256ddr - 130zl dysk 8gb (moze samsung??) - 100-120zl zasilacz - jakis feel 300watt 80zl cooler - 25zl titan d5tb cd-rom lite-on 48x - 60zl siecowka - 25zl ------------------------------------------------------------- 790zl.......oczywiscie zamiast tego shuttle mozna dac cos innego ale jezeli siora bedzie starsza to bedzie grala w cos innego pewnie.......a i ddr 256 bo na 128mb ramu ostatnia czesc simsow sie muli troche.... to ja bym tu zmienil plyte na ta ktora podalem w linku i zasilacz Codogen 250W za 40pln i juz 100pln taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Asrock K7VM2 grafika,dzwiek,lan na pokladzie,duron 800,256ddr,dysk 8-10gb,obudowa jakakolwiek najtansza,titan ttc-d5tb,cd-rom i w 750pln sie zmiescisz bez problemow.A simsy smigac na tym beda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Kup jej katarynkę lub commodore. Na to też jest pełno gierek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 riva tnt2 32mb pentium 3 500mhz jakaś szajsowna płyta główna (niepamiętam dokładnie nazwy) ze zintegrowaną muzyczną 192 ramu (2x 128 ale mobo widzi tylko 192 :) ) i jak dobrze pamiętam to wszystkie części Simsów mi na tym diobrze chodziły, a taki zestaw to w antykwariacie wyniesie w porywach 400zł. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14298951 na Simsy powinno wystarczyc.. :)) a do Worda w zupełności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a ja mialem identyczny problem i zalatwilem to tak - jako ze pracuje na czyms na ksztalt serwisu to mam mase odpadow w stylu plyta padnieta z jakims procem itd to jakas kostka pamieci sie trafi :) a wogole latam po sklepach i szukam padnietych czesci - czesto cos sie da zrobic z tego. Z poczatku zlozylem siorze kompa na plytce pod k62 odratowanej (miala wyrwany stabilizator) i p166mmx wykreconym na 250 do tego 64mb ramu potem dostalem za friko kostke pamieci 128 ktora dzialala tylko na zanizonych timingach i max 100 mhz wiec dolozylem potem dostalem rzekomo spalona plyte pod celki i p3 na via694x - okazalo sie ze dziala :) do tego dokupilem cela 333 za 20 zl - bez problemu wstal na 500 mhz (mag 100) i obudowe atx z zasilka samsunga ! za 40 zl potem dostalem cela 366 spalonego - okazalo sie ze ktos go wysmarowal calego srebrn pasta tak ze mial zwarcia - wytarlem i odpalilem dziala - co wiecej tez poszedl na 100 mhz czyli daje 550 mhz i na dodatek postuje na 133 !!! niestety tylko postuje - az boje sie pomyslec co by sie dzialo gdyby plyta byla lepsza Grafy - z poczatku 2mb virge na pci potem tnt2m64 z odzysku dysk - mialem okazje i tanio dostalem 10 gb (40 zl) seagate na dzien dzisiejszy na tym kompie simy dzialaja bez problemu a i q3a spokojnei w 800x600 przy hi detalach mam srednio 40 klatek :P zinwestowalem tez w 2 sieciooweczki 100 mb i kabelek a co do dzwieku to olalem zintegrowany i oddalem moje stare wysluzone awe64 moniek - mialem ostatnio okazje i kupilem kilka 14 i pietnastek po baardzoniskiej cenie - dla siory poszedl sony trynitron 15 cali obraz jak zyleta - tak wic jakie wnioski - nie kupuj odrazu na sile dobrego sprzeta bo przeplacisz - lepiej najpierw zlozyc z tego co sie ma potem powoli upgradeowac sprzecik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Cytat cooo?? ddr? gf2MX?? zartujesz? :D integra, durak 650 i 128sdr :D tez beda smigac.... ja na ddry 3 lata czekalem a ona tak od reki dostanie? moze jej jescze radka 9,5k zapodac :D ?? nie no... interesuje mnie jaknajtansze ... zeby nie cielo przy 800x 600.... wszystko integra.... ale jakis dobry zintegrowany ecs... z dobra grafa ( coswlasnie ala gf2mx 200 ... moze byc... ) ... ile kosztue dysk 8GB? 1) 128 ddr jest tansze niz 128 sdr ,a szybsze. 2)Tak, gf2mx ok 100zl. Na rivie simsy beda sie ciely. Wiem bo kumpel ma na p3 500. 3)Plytka ecs, moze byc uzywana, jak ci nie zalezy, z integra dzwiekiem. A procek (duron 800-900) na allegro smiga za max 80zl. Nie podam ci linka bo mam problemy z explorerem, sorry. Uptade(OT) Jak chcesz to sprzedaje mojego gf4mx z podpisu (200zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ale glupoty piszecie simsy sie tna nei dlatego ze riva czy gf tylko dlatego ze slaby sprzet - moja siostra grala w simy na p166mmx/250 i virge 2mb i sie ciely ale dzialaly - kazda wymiana proca naszybszy powodowla przyspieszenie dzialania gry - wymiana grafy akurat nic nie dala poza tym ze q3arena ruszyl nie ma sie co oklamywac 500 mhz dla bzdurnych dodatkow do simsow to czasami okazuje sie za malo - alw wierz mi dla malolaty spragnionej gry skakanie obrazu nie ma zadnego znaczenia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Cytat Kup jej katarynkę lub commodore. Na to też jest pełno gierek.a masz simsy na commodore? co do tego ze dla siory.... sorry ale nowego nie bede kupowal bo mnie nie stac.... a na jej potrzeby narazie starczy durak 650 i jakis gf4mx...... ( to juz jest cos....... ) ale dzieki za wszystkie propozycje... choc czekam na dalsze..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Cytat ale dzieki za wszystkie propozycje... choc czekam na dalsze..... asusa a7n266 płyta ma gf2 na pokładzie, nieezły dzwięk (dolby digital), lana, agp - wogóle pieknie smiga, coprawda nie podkręcisz na niej , ani bartona później nie wsadzisz ale za 280 zyli lepszej opcji nie znajdziesz, ja to mam i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Cytat ... sorry ale nowego nie bede kupowal bo mnie nie stac.... a na jej potrzeby narazie starczy durak 650 i jakis gf4mx...... ( to juz jest cos....... ) Co do tego gf4mx, mam sprzedac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Cytat Cytat ... sorry ale nowego nie bede kupowal bo mnie nie stac.... a na jej potrzeby narazie starczy durak 650 i jakis gf4mx...... ( to juz jest cos....... ) Co do tego gf4mx, mam sprzedac. ale jaka firma,. jake pamieci :D moze bym sie pobawil w lekkie oc :D jaka cena..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...