Skocz do zawartości
grekuu

ocena zestawu do 1850 zł

Rekomendowane odpowiedzi

więc tak mam do wydania 1850 zł i to jest maksimum jakie mogę wydać złożyłem coś takiego będzie to dobre ?

wariant 1

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72175&s=78628&s=74552&s=74816&s=70524&s=50391&s=74018

wariant 2

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78711&s=77564&s=74552&s=74816&s=70524&s=50391&s=74018

zaznaczam że nie chce brać tego procesoora z Literką P żeby ewentualnie jak coś się stanie z radosławem mieć na czym siedzieć pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wariant 1 bo tanszy. Haswell nie oferuje prawie nic wiecej w stosunku do poprzednikow a jest drozszy. Mozliwosc w przyszlosci upgradu do czegos nowszego nawet jesli bedzie, to nie bedzie oplacalna.

Mozna do wiekszego dysku dolozyc ewentualnie: http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde/seagate-barracuda-1tb-sata3-st1000dm003,28219.html

Edytowane przez dw10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem zdecydowanie wariant 2.

Kupowanie sprzętu (płyta+procesor) starszego o generację z powodu zaoszczędzenia Pięćdziesięciu Złotych wydaje mi się być czynem na granicy obłędu.

Takiego wyboru można by dokonać w przypadku wyboru nowy sprzęt na 1150 versus używki na 1155. Wtedy różnica w cenie mogła by to usprawiedliwiać.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo, przecież to świeżutkie mięsko.

Ja Ci tylko mogę napisać o swojej płycie Asusa, że nie mam jej absolutnie nic do zarzucenia, poprzednio miałem Asrocka na P67.

Co do HD 7770, wybrałeś akurat Sapphire bo lubisz, czy losowo?

Gigabyte ma dłuższą gwarancję, choć widzę, że akurat jest niedostępny. Do tego ma procedurę bezpośredniego reklamowania w Gigabyte, czego nie ma Sapphire. Z tych najtańszych to zamiast Sapphire brałbym ewentualnie Club 3D. Nie ma wprawdzie dobrych opinii w necie, ale ja miałem dwie karty Club 3D i do żadnej nie miałem zastrzeżeń. Vertexa to raczej nie bierz (jakość chłodzenia). HDD to wiesz, że terowy niewiele droższy, nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym konkretnym przypadku wolalbym zainwestowac w skrzynke piwa niz branie haswella tylko dlatego ze jest nowszy. Swoja droga roznica w cenie wynika glownie z ceny plyty glownej. h81 to budżetowy chipset i raczej celowal bym w asrocka albo gigusia ponizej 200 zl. Ceny prockow sa takie same bo oferuja to samo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi