Skocz do zawartości
MrBlack

Prośba o ocenę zestawu ok.3500

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Przymierzam się do złożenia komputera. Przeznaczenie: praca (wirtualizacja, programowanie)  i okazyjne granie (witcher, skyrim, etc.) na ile czas pozwoli. Staram się wybrać zestaw w optymalnym stosunku jakość / cena, jednocześnie planuję, żeby posłużył mi kilka lat. Podkręcania nie wykluczam, ale jest mało prawdopodobne. Wybrałem takie elementy:

http://www.morele.net/inventory/info/U9iNOR/

Pasują do siebie? Czy będzie cicho?

Czy warto zamówić w Morele.net? PurePc poleca, z drugiej strony ostatnio natrafiłem na negatywne komentarze dotyczące gwarancji.

Dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za sugestie :)

Zestaw moim zdaniem dobrze dobrany, ale cena trochę przekroczyła założenie (najlepiej wydać jak najmniej) i zacząłem szukać po innych sklepach. Rozpisałem taki zestaw w oparciu o sklep Saturion:

1. OBUDOWA: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black - bez zasilacza                          - 197,87 zł  
2. KARTA GRAFICZNA: GeForce GTX 660 MSI 2048MB (PCI-E 2GB) TWINFROZR III OC z NVIDIA GeForce Experience™    - 769 zł  
3. DYSK SSD: Plextor SSD 2,5" 128GB 520/200 MB/s 70k IOPs                            - 364,80 zł  
4. PROCESOR: Intel® Xeon® E3-1230 (3.30 GHz, 8 MB Cache) V2                          - 891,79 zł  
5. PŁYTA GŁÓWNA: MSI B75A-G43                                          - 262,20 zł  
6. DYSK HDD: Seagate 2 TB Barracuda (64MB, SATA/600)                              - 318,89 zł  
7. ZASILACZ: Thermaltake Smart SE Modular 530W sprawność 80+ Bronze 140mm                    - 192,66 zł  
8. PAMIĘĆ RAM: 2x Kingston DDR3 8GB 1333MHz CL9 - 258,60 zł                          - 517,20 zł
Łącznie do zapłaty: 3 574,31 zł

Cena niższa, ale nie mają usługi montażu, więc muszę zrobić to sam, a nigdy wcześniej tego nie robiłem.

1. Czy muszę dokupić radiator na zasilacz czy będzie już w zestawie?

2. Czy muszę dokupić pastę termoprzewodzącą, czy będzie już w zestawie? Jeśli tak to jaką polecacie?

3. Co jeszcze może być potrzebne do przy składaniu (jakieś opaski do kabli, podkładki, etc.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi