Hiker Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Jestem na kupnie 2 dysków ssd 128gb. Jeden do pieca i jeden do netbooka. Mogę w sumie za nie dać max. 700zł. Moje typy to (z testów wynika, że bardzo podobne, więc trudno się zdecydować - może cena): Crucial SSD M4 128GB [330zł]OCZ Vertex 450 128 GB [380zł; w zestawie sanki do 3,5]Plextor M5S 128 gb[365zł] Co brać? - Myślę czy 2 Cruciale (tanio) czy Crucial do netbooka a OCZ do pieca (chyba deczka szybszy więc pc lepiej to spożytkuje)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Osobiście brałbym Plextor M5S do desktopa. Testowałem i używam kilku sztuk, jestem w pełni zadowolony. W zasadzie w normalnym użytkowaniu nie będziesz czuł różnicy między tymi 3 nośnikami, więc bez znaczenia który wybierzesz, ale do notebooka możesz potrzebować modelu z obudową o grubo ści 7 mm - weź to pod uwagę. Edytowane 27 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...