Skocz do zawartości
Sir_DoomsDay

Roccat Kone [+] / XTD

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Chciałem polecić Wam firmę Kone, bo ma moim zdaniem super wsparcie.

1) Kupiłem ponad 2 lata temu myszkę Kone [+]. Po jakichś 5 miesiącach myszka zaczęła mocno szurać. Odesłałem na gwarancji do serwisu (Action SA), ale Pan w serwisie stwierdził, że wszystko jest ok. Ktokolwiek komu pokazywałem myszkę od razu sprawdzał, czy przypadkiem coś nie dostało się pod nią, bo tak szura. Ale z serwisem nie było nawet gadania, porażka.

Odezwałem się do supportu i o dziwo błyskawiczne dostałem odpowiedź, że jest im przykro i wysyłają mi nowe ślizgacze, żeby sprawdzić czy to pomoże. Po wymianie okazało się, że pomogło, myszka chodziła super.

2) Stosunkowo niedawno pojawił się problem ze scrollem - scrollowanie było bardzo randomowe - generalnie znany problem. Pomimo, że miałem jeszcze miesiąc gwarancji, okazało się, że sklep w którym kupowałem ogłosił bankructwo. Pomyślałem sobie, że super, teraz szukaj wiatru w polu, w myszce nie będę korzystał ze scrolla i tyle. Ale odezwałem się do supportu Roccata i...

Zaoferowali mi wymianę myszki na nową!

Faktycznie, wczoraj nowa myszka do mnie dotarła i to w dodatku mycha Kone XTD!

Taki poziom supportu zasługuje na jak największą pochwałę, szczególnie w porównaniu z ociężałością i arogancją serwisu Action SA. POLECAM!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji przekonałeś się, że upadek sklepu nie oznacza utraty gwarancji. W końcu jeżeli producent daje np. 3 lata, to ma je zapewnić- sklep tu jest tylko pośrednikiem.

Ale trzeba przyznać, że Roccat załatwił sprawę bardzo fachowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi padł scroll w kone xtd i wymienili mi ją też na nową ale załatwiałem to przez sklep ponieważ jeszcze istnieje :P

mam nadzieje że po raz kolejny nie padnie ale wszystko możliwe bo w tej jednej kwestii dali kompletnie ciała. poza tym myszka jest najlepszą z jaką kiedykolwiek miałem do czynienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam mysz Roccat Kone XTD. Właśnie zużyły mi się oryginalne ślizgacze i musiałem się przesiąść na Steelseries Xai.

Czy ślizgacze do Roccat Kone + pasują do wersji XTD? Jeśli nie to czy możecie mi wskazać sklep, w którym mógłbym kupić stópki do mojej myszki.

W skrócie:
 czy te ślizagacze będą pasować do Roccat Kone XTD

https://www.cooling.pl/miceskatez-slizgacze-roccat-kone,produkt,553754.html

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi