L.Viadro Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Dziś, bądź też jutro kupuje Antka 1700- AMD 1700+ DLT3C 0309VPMW 9785676280047 + cooler-Glacialtech Igloo2500 I teraz chciałem zapytać: Czy ktoś jest w stanie poinstruować mnie krok o kroku jak mam podkręcić tego proca? Podobno chodzi stabilnie na 2400MHz. Ja jestem zielony jeśli chodzi o OC i boje sie ze coś bym spierniczył :oops: Czy jest ktoś na tyle cierpliwy? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ehhh watpie ;) po 1 patrz FAQ a po 2 nikt niejest wrozka i niepowie ci dokladnie na ile pojdzie twoj proc sam musisz probowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ..Ehh...po pierwsze, widze ze nie jestes nowy wiec K>U>R>W>A dlaczego nie przeczytasz FAQ ?? Tam wszystko jest. Nikt tu nie jest wrozka. I zmien coolera na spire falcon rock II albo Coller master x-Dream bo z tym (wogule nie wiem co to za cooler) Nie pojedziesz daleko (chyba). Zreszta, co ty chcesz go krecic na obecnej plycie glownej i ramie...LOL ! Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 0309 to bardzo dobra seria- mialem takiego- pomknął na 2500MHz. Teraz męczy go Duncan na Prometei- zdaje się że na 2.9GHz. W FAQ jest temat- opisane podkręcanie krok po kroku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 2,9 GHz ? wow, to lepiej niberkut. :lol: może 2900+ :?: koleś na asusie na jakimś kt133 nie zakręci mocno, chyba że mnożnikiem. ale na większości płytek max mnożnik to 12.5 więc 2000+. zostaje drut-mod lub lekkie podciągnięcie FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Wynik Duncana: A jeżeli chodzi o podkręcanie na kt133, to oto mój wynik (soltek 75KAV): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 WOW WOW WOW WOW WOW :-) ou fak 2,9 z 1700+ czyli 100% oc pelen szacunek nie ma ktos jakos zafundowac mi prometejki ?? ;-) bym zrobil rekord swita na palomino :-) Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a czy ja mówiłem że bedę go kręcił na Kt133??? LOL Oczywiscie kupuje do tego Epox'a albo Abita. a co do pamiątek to mam 2x256DDR 333Mhz Kingston Co do pomocy to miałem na myśli co sie w ogóle robi, jak zmienić w biosie itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Neon69-pokaż mi w którym miejscu FAQ jest instrukcja jak sie podkręca proca??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ..Ehh...po pierwsze, widze ze nie jestes nowy wiec K>U>R>W>A dlaczego nie przeczytasz FAQ ?? Tam wszystko jest. Nikt tu nie jest wrozka. I zmien coolera na spire falcon rock II albo Coller master x-Dream bo z tym (wogule nie wiem co to za cooler) Nie pojedziesz daleko (chyba). Zreszta, co ty chcesz go krecic na obecnej plycie glownej i ramie...LOL ! Powodzenia. Noooooo, facet ty jesteś w ogóle super doświadczony i od powstania tego forum siedzisz na nim. I nie wprowadzaj gościa w błąd, bo jak czegoś nie znasz to się NIE ODZYWAJ. Einstein się znalazł... Igloo 2500 to jest super coolerek! Nie zmieniaj go broń Boże!!! (i to jeszcze na FalconRocka, phi... specjalista...). L.Viadro - wchodzisz do BIOS'u (najlepiej z instrukcją w ręku ;)) i szukasz ustawień mnożnika, magistrali i napięć. Lecisz powoli do góry z FSB (systematycznie opuszczając mnożnik) - synchronicznie z pamięciami, bo asynchro ze względu na niższą wydajność się nie opłaca. Jak komp zacznie się dziwnie zachowywać to daj wyższe napięcie na pamięci (najlepiej na 2,8 od razu) i dalej jedziesz z FSB. Kiedy znowu zacznie się coś dziwnego dziać to zejdź z FSB i kręć samego procka mnożnikiem. Jak już go podkręcisz tak do 2-2,1GHz to proponuję puścić 3DMarka kilka razy - jak będzie niestabilny (zwiechy itd.) to wracaj do BIOS'u i daj wyższe napięcie na procka (do 1,85V możesz się nie martwić o procka, ale pewnie wystarczy ci 1,65-1,75V). Potem na wyższym napięciu jedź dalej z mnożnikiem i kontroluj temperatury w BIOS'ie. Powinieneś do 2,3-2,4 dojechać i wtedy katuj kompa Prime95 czy nawet 3DMarkiem albo nawet grając sobie na wysokich ustawieniach przez kilka godzin. Jak nie będzie się wieszał czy za bardzo grzał to wsio OK. Powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Czy tylko u mnie widoczne są te tematy? Podkręcanie Athlona XP+ Podkręcamy...zaczynamy (dla mocno początkujących) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 thanx mikaelus!!! Właśnie o to mi chodziło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mechl!n wyreczyles mnie....hehe..nie moge.."znajdz mi te tematy Neon69 !!!" -- Buahaha kup sobie okulary !!!. Jaki koles ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Noooooo, facet ty jesteś w ogóle super doświadczony i od powstania tego forum siedzisz na nim. I nie wprowadzaj gościa w błąd, bo jak czegoś nie znasz to się NIE ODZYWAJ. Einstein się znalazł... Igloo 2500 to jest super coolerek! Nie zmieniaj go broń Boże!!! (i to jeszcze na FalconRocka, phi... specjalista...). No sorry panie"wielki spec od wentyli". Nie mialem stycznosci z tym wentylem, pewnie dlatego ze nie prezentuja go w testach, a falconrocka w kazdym (i wypada wysmienicie jak za taka cene 59 zlociszy) Wiec jezeli Igloo jest taki dobry to zwracam honor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 http://www.digit-life.com/articles2/coolin...b2k3-part4.html Tu jest ciekawy test 8) Aha, i nie jestem "wielkim specem od wentyli", ale proponuję nie krytykować czegoś o czym się nie ma zielonego pojęcia - wypadałoby się albo nie odzywać albo powoływać na jakieś testy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Dzieki za ten test, zwracam honor. Obiecuje ze sie poprawie :). A propo ile kosztuje to Igloo i gdzie mozna dostac na necie ?? OT: Mój setny post .. Hurra !! 8) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 http://www.cooling.pl/index.php?manufactur...e811d265ea17837 80 dyszek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Spoko, dzieki...wlasnie sie zastanawiam nad kupnem. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a mnie dziwi ze wszystkie wymienione w tym watku plyty te niby na kt133 troche wnikliwosci chlopcy ,bo na kt133 to ja jestem rekordzista,chyba ze Megabajt cos ostatnio kombinowal ze swoim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...