Skocz do zawartości
free4no1

Misja - stacja dla mamy! ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Hey!

Słuchajcie mam misję - złożyć stację dla mamy. Kobieta nie jest wymagająca a jej PC już ledwo zipie więc postanowiłem pomóc jej i tchnąć trochę życia w wysłużoną obudowę.

Budżet - im mniej tym lepiej. Zastosowanie - Facebook, youtube, skype, mbank i gmail. That's it!

Co mam? Obudowa, zasilacz, Radeon HD4550 i nowy monitorek + klawiatura i mycha, HDD, CD.

Czego potrzebuję? W zasadzie cała reszta. Płyta główna, procesor, ram, no i jakiś radiator z coolerem na procek. O czymś zapomniałem?

Chciałbym zamknąć to w 500zł. Damy radę? 

Czekam na sugestie,

Pozdrawiam serdecznie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę wyrzuć lub opchnij na allegro .

Ta buda i zasilacz to co za sprzęt ?

HDD/CD to SATA czy ATA ?

Na wstępie proponuję coś takiego :

CPU : Celeron G1610 - 155 zł 

MB : MSI B75MA-E33 - 181 zł 

RAM : Patriot 4GB DDR3 1 333 mhz CL9 - 138 zł 

VGA : integra w CPU .

Razem : 474 zł , ceny z morele.net .

Masz wydajny , 2-rdzeniowy procek ( wbrew nazwie ) wyposażony w miarę wydajną grafiką ( wystarczy do tego co napisałeś + proste gierki ) .

Płyta w formacie mATX oraz 4 GB ramu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to modecom - bo firma miała duży rozrzut jakościowy jeżeli chodzi o PSU - z jednej strony padaki w rodzaju Feel I/II etc. , po środku Feel III/ Premium/Carbon , z drugiej strony w miarę sensowne serii MC-XXX o mocach od 350-500W robionych na podzespołach FSP . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi