free4no1 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Hey! Słuchajcie mam misję - złożyć stację dla mamy. Kobieta nie jest wymagająca a jej PC już ledwo zipie więc postanowiłem pomóc jej i tchnąć trochę życia w wysłużoną obudowę. Budżet - im mniej tym lepiej. Zastosowanie - Facebook, youtube, skype, mbank i gmail. That's it! Co mam? Obudowa, zasilacz, Radeon HD4550 i nowy monitorek + klawiatura i mycha, HDD, CD. Czego potrzebuję? W zasadzie cała reszta. Płyta główna, procesor, ram, no i jakiś radiator z coolerem na procek. O czymś zapomniałem? Chciałbym zamknąć to w 500zł. Damy radę? Czekam na sugestie, Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Kartę wyrzuć lub opchnij na allegro . Ta buda i zasilacz to co za sprzęt ? HDD/CD to SATA czy ATA ? Na wstępie proponuję coś takiego : CPU : Celeron G1610 - 155 zł MB : MSI B75MA-E33 - 181 zł RAM : Patriot 4GB DDR3 1 333 mhz CL9 - 138 zł VGA : integra w CPU . Razem : 474 zł , ceny z morele.net . Masz wydajny , 2-rdzeniowy procek ( wbrew nazwie ) wyposażony w miarę wydajną grafiką ( wystarczy do tego co napisałeś + proste gierki ) . Płyta w formacie mATX oraz 4 GB ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
free4no1 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 "Buda" mało renomowanej firmy a zasilacz oczywiście MODECOM :D wiem że to porażka ale do tych zastosowań pchać się konkrety? really? Dysk SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Jaki to modecom - bo firma miała duży rozrzut jakościowy jeżeli chodzi o PSU - z jednej strony padaki w rodzaju Feel I/II etc. , po środku Feel III/ Premium/Carbon , z drugiej strony w miarę sensowne serii MC-XXX o mocach od 350-500W robionych na podzespołach FSP . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
free4no1 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 FEEL 350 ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Czyli Feel I generacji , na wszelki wypadek go wymień jeżeli nie chcesz żeby w przyszłości matka pożegnała się z kompem . Używany Fortron HLN/HHN 350W za ~50 zł z allegro będzie o wiele lepszy . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
free4no1 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Dziękuje Ci bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...