Marcins94 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Po wymaganiach watch dogs zastanawiam sie czy jest sens składać PC tak blisko premiery next genów? Najwieksze obawy budzi CPU - 8 wątków wystarczy na te parę lat skoro pierwsza next genowa gra juz tego wymaga? Jesli chodzi o procesor to zastanawiam się nad i7 4770, jestem w stanie dołożyć jeśli będzie warto. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Po premierze gry podejmij decyzje , na dzień dzisiejszy podawane wymagania są nic nie warte , testy gry zweryfikują jak to rzeczywiście jest z tymi wymaganiami. Edytowane 12 Października 2013 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcins94 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Gre podalem dla przykladu, zastanawiam sie czy to nie pojdzie w gore, dajmy na to czy za 2-3 lata wymagany bedzie 12 watkowy procesor. PC-ta i tak zamierzam kupic nie wiem tylko czy 12 watkowy proc nie bedzie zwyklym przeplacaniem. Budzet mam, nie chce wydac nie potrzebnie za duzo - zalezy mi na cpu ktory pociagnie dosc dlugo. Edytowane 12 Października 2013 przez Marcins94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 To bierz cywilne i7, będziesz mógł spać spokojnie. Różnica w cenie pomiędzy samymi procesorami i5 a i7 jest może spora. W zestawie z wyższej półki 300-400zł nie jest jakąś straszną kwotą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Rozwój cpu raczej będzie zwalniał , ze względu na brak konkurencji. Liczbę gier , które korzystają z 6core czy smt policzysz na palcach jednej dłoni. Na dzień dzisiejszy potencjał cpu jest marnowany , brak wykorzystania nowszych instrukcji sse czy avx. Oczywiście z biegiem lat wiele nowych aplikacji w tym gry zaczną korzystać z 6core. Na dzień dzisiejszy kupowanie 6core tylko do gier to średni pomysł , za 2-3lata sytuacje zapewne ulegnie zmianie tylko po tym czasie na rynku będziemy mieli wydajniejsze i zarazem bardziej energooszczędne cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcins94 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) dzieki za odpowiedzi, czyli nie ma co sie pakowac w drogie 6 rdzeniowce. W takim razie co polecicie? Ja bym stawiał na i7 4770, dobry wybór? (o i5 nawet nie mysle - mam takie samo zdanie jak Klaus) P.S. Co sadzicie o nowych radeonach? Edytowane 13 Października 2013 przez Marcins94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Czekaj Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Witam Cie, Oczywiście i7 4770 to najlepszy wybór. Na chwilę obecną, nie ma lepszego procesora na rynku. Proponuje skorzystać z tej oferty: http://www.sferis.pl/produkt/79149-procesor-core-i7-4770-3-4ghz-lga1150-box.html Pozdrawiam ! 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Co w tej ofercie jest takiego interesującego? Ja widzę tylko cenę wyższą blisko 100zł niż u konkurencji. http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/7062280 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcins94 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Ok z prockiem mi bardzo pomogliscie dzięki. Teraz pora na wybór karty. Nowe radeony czy może nvidia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze69xd Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Jak lubisz czekać to czekaj na radeona R9-290x referent wyjdzie pod koniec miesiąca, te które cię zaiteresują w listopadzie/grudniu. Mi znudziło się czekanie i wziąłem wczoraj Gigabyte gtx 780 ver. 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remyleblau Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) 8/12 rdzeni? dobrze bedzie jak 100% tytulow w ciagu 2-3 lat bedzie w pelni korzystac z 4-6 rdzeni lol troche za duzo sie naczytales bzdur z portali o grach. Sebastien Viard, the graphics technical director for Watch Dogs, has Tweeted: "Hello. It is not the official configs. The real specs will come out soon and will be lower than these :)". Pomijajac juz to ze premiere WD przelozyli o prawie pol roku co swiadczy chyba samo za siebie na jakim etapie jest ta gra. The ultra specification recommends an 8-core-plus CPU, coupled with the Nvidia GTX 670 or the AMD Radeon HD 7970. czyli nawet w/g tych nieoficjalnych, niby zawyzonych wymagan do "ultra" wystarczy 7970 a taki 290x to bedzie overkill ktory pewnie z sensownym procem i 8+ gb ramu pociagnie wiekszosc gier przez 3/4 czasu tej "nastepnej generacji" gdzie jak widac przeskoku duzego w grafice nie ma bo konsole sa znacznie slabsze wzgledem pc niz ps3/x360 patrzac analogicznie na chwile w ktorej debiutowaly na rynku. Edytowane 16 Października 2013 przez remyleblau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcins94 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) czekac i tak czekam - mysle ze kupie pod koniec roku albo na poczatku 2014. Wole wziac karte killera poniewaz w przyszlosci rozwazac bede zakup monitora 1440p. Co sadzicie o WQHD i 27"? Warto? P.S. Jak z Physixem na radeonach? slyszalem ze w nowszych grach i tak fizyka leci z directx. Edytowane 17 Października 2013 przez Marcins94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...