Skocz do zawartości
Marcins94

PC do najnowszych gier

Rekomendowane odpowiedzi

Po wymaganiach watch dogs zastanawiam sie czy jest sens składać PC tak blisko premiery next genów? Najwieksze obawy budzi CPU - 8 wątków wystarczy na te parę lat skoro pierwsza next genowa gra juz tego wymaga? Jesli chodzi o procesor to zastanawiam się nad i7 4770, jestem w stanie dołożyć jeśli będzie warto. Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po premierze gry podejmij decyzje , na dzień dzisiejszy podawane wymagania są nic nie warte , testy gry zweryfikują jak to rzeczywiście jest z tymi wymaganiami.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gre podalem dla przykladu, zastanawiam sie czy to nie pojdzie w gore, dajmy na to czy za 2-3 lata wymagany bedzie 12 watkowy procesor. PC-ta i tak zamierzam kupic nie wiem tylko czy 12 watkowy proc nie bedzie zwyklym przeplacaniem. Budzet mam, nie chce wydac nie potrzebnie za duzo - zalezy mi na cpu ktory pociagnie dosc dlugo.

Edytowane przez Marcins94

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwój cpu raczej będzie zwalniał , ze względu na brak konkurencji. Liczbę gier , które korzystają z 6core czy smt policzysz na palcach jednej dłoni. Na dzień dzisiejszy potencjał cpu jest marnowany , brak wykorzystania nowszych instrukcji sse czy avx. Oczywiście z biegiem lat wiele nowych aplikacji w tym gry zaczną korzystać z 6core.

Na dzień dzisiejszy kupowanie 6core tylko do gier to średni pomysł , za 2-3lata sytuacje zapewne ulegnie zmianie tylko po tym czasie na rynku będziemy mieli wydajniejsze i zarazem bardziej energooszczędne cpu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi, czyli nie ma co sie pakowac w drogie 6 rdzeniowce. W takim razie co polecicie? Ja bym stawiał na i7 4770, dobry wybór? (o i5 nawet nie mysle - mam takie samo zdanie jak Klaus)

P.S. Co sadzicie o nowych radeonach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Cie,

Oczywiście i7 4770 to najlepszy wybór. Na chwilę obecną, nie ma lepszego procesora na rynku.

Proponuje skorzystać z tej oferty:

http://www.sferis.pl/produkt/79149-procesor-core-i7-4770-3-4ghz-lga1150-box.html

Pozdrawiam !

• Downvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8/12 rdzeni? dobrze bedzie jak 100% tytulow w ciagu 2-3 lat bedzie w pelni korzystac z 4-6 rdzeni lol Dołączona grafika troche za duzo sie naczytales bzdur z portali o grach.

Sebastien Viard, the graphics technical director for Watch Dogs, has Tweeted: "Hello. It is not the official configs. The real specs will come out soon and will be lower than these :)".

Pomijajac juz to ze premiere WD przelozyli o prawie pol roku co swiadczy chyba samo za siebie na jakim etapie jest ta gra.

The ultra specification recommends an 8-core-plus CPU, coupled with the Nvidia GTX 670 or the AMD Radeon HD 7970.

czyli nawet w/g tych nieoficjalnych, niby zawyzonych wymagan do "ultra" wystarczy 7970 a taki 290x to bedzie overkill ktory pewnie z sensownym procem i 8+ gb ramu pociagnie wiekszosc gier przez 3/4 czasu tej "nastepnej generacji" gdzie jak widac przeskoku duzego w grafice nie ma bo konsole sa znacznie slabsze wzgledem pc niz ps3/x360 patrzac analogicznie na chwile w ktorej debiutowaly na rynku.

Edytowane przez remyleblau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekac i tak czekam - mysle ze kupie pod koniec roku albo na poczatku 2014. Wole wziac karte killera poniewaz w przyszlosci rozwazac bede zakup monitora 1440p.

Co sadzicie o WQHD i 27"? Warto?

P.S. Jak z Physixem na radeonach? slyszalem ze w nowszych grach i tak fizyka leci z directx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi