bertolek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Czy ma ktos cdrom asusa 52x? Interesuje mnie, czy dlugo trzeba czekac az plytka sie rozpedzi i odpali po wrzuceniu do napedu. Mam teraz tylko nagrywarke Teac 512EB i ona niezbyt dobrze spisuje sie jako cdrom-po wrzuceniu cdka trzeba czekac ze 20 sekund na odpalenie plytki!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 asus to jest ASUS mam x40 juz ze 4 lata i (odpukac w niemalowane) bez awariii czyta wszystkie plyty jednym slowem bezawaryjny szybki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 zajebisty jest :P mam go 3-4 lata i jeszcze cos czyta:p wyje jak poje.... bo mu sie lozysko jednpo zerwalo , czyta ze speedem 4-8 jak slonce swieci :P ale za to przeczyta kazda plyte...polecam:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertolek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 tak tylko mnie interesuje to czekanie na odpalenie plytki bo dostalem na to uczulenia, bo od jakiegos czasu uzywam cdrw teac 512eb jako cdromu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ja mam taki cd rom i czeka sie krociotko w porownaniu do mojej wypalarki LG :D Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 5 - 7 sek. przynajmniej u mnie na x40 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 5 - 7 sek. przynajmniej u mnie na x40 :)U mnie ok. 8 na 52x. Bierz, bardzo dobry napęd, wprwdzeie nie mogę nic powiedzieć o jego długożywotności, ale czyta wszystko co włożysz, a mam kilka takich płyt, że praktycznie są całe porysowane. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 mam asusa 45x od jakis 3 latek i caly czas plytki startuje normalnie... nie zauwazylem zeby bylo "dlugo". u kumpla widzialem 52x i tez ladnie pracowal... ale jakis czas temu kupilem DVD Liteon i stwierdzilem, ze jest lepsze (lepsza korekcja bledow, wieksza szybkosc czytania plyt RW, lepiej kopiuje audio) i szybsze (czas dostepu do CD) niz cdrom asusa.. a cena jakies 50 zloty wiecej za DVD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Świetny napęd. Mam go i bardzo sobie chwale. Poleciłem go także wielu osobom które też się na niego nie skarżą. Napęd jest szybki i czyta nawet z płyty chodnikowej. Jedyna wada to że jest troszke głośny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mam na pokladzie : CD - ASUS x52 S520/A/G inside DDSS II Zanim sie rozpedzi to okolo 8 - 10 sek, ale cichutki bardzo i czyta chyba nawet winyle :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zanim sie rozpedzi to okolo 8 - 10 sek, ale cichutki bardzo i czyta chyba nawet winyle :wink: Czyli z moim Asusem jest wszystko w porządku. Dziś kolesiowi padł...LG. Cóż mogłem polecić jak nie Asusa :D ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mam tez takiego Asusa, ale 20 sekund to przesada. U mnie trwa to moze kolo 7. Ale i tak nie rowna sie z poprzednikiem Teac 32x (GIT!!!). Gdybym wiedzial ze ktos ma taka newke (naprawde newke) to bym dal 2 takie Asusy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mam asusy od zawsze. Nie zamienilbym takiego za zaden inny naped cdrom. Mialem x40 ale po 3 latach padl laser bo bawilem sie w wyciaganie szmaty z niego bo nonstop przychodzil do mnie kumpel z HDD. Pewnie wyrobily sie wtyczki i spiecie poszlo malutkie :/ Zamienilem na tego samego asusa ale x52 DDSSII (piateczka reed). Cichy jak panna pod cienkim kochankiem i szybki jak ten kochanek :) Jeszcze nie mialem plyty, ktorej nie czyta. Zauwazylem jednak, ze aby zaczal czytac plyte musi jednak troche pomyslec dluszej od x40 z wiadomych wzgledow. Ale jak juz zacznie czytac to naprawde z predkoscia x52 a nie z x5,2 jak w innych napedach x52. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ja mam x50 i tez chodzi z 3 latka juz :) problemu nie mialem z nim zadnego - troche glosny przy odczycie (no ale to w koncu 50) ,ale ma swietna funkcje spowalniania predkosci po nacisnieciu przycisku :) dzieki temu ogladajac filmy wrzucam sobie plytke nastawiam predkosc na min czyli chyba 8 albo 4 i chodzi wszystko bezglosnie a i czas wyszukiwania danego ujecia znacznie sie skraca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mam asusy od zawsze. Nie zamienilbym takiego za zaden inny naped cdrom. Mialem x40 ale po 3 latach padl laser bo bawilem sie w wyciaganie szmaty z niego bo nonstop przychodzil do mnie kumpel z HDD. Pewnie wyrobily sie wtyczki i spiecie poszlo malutkie :/ Zamienilem na tego samego asusa ale x52 DDSSII (piateczka reed). Cichy jak panna pod cienkim kochankiem i szybki jak ten kochanek :) Jeszcze nie mialem plyty, ktorej nie czyta. Zauwazylem jednak, ze aby zaczal czytac plyte musi jednak troche pomyslec dluszej od x40 z wiadomych wzgledow. Ale jak juz zacznie czytac to naprawde z predkoscia x52 a nie z x5,2 jak w innych napedach x52. Wlasnie dlatego zamienilem DVD LG na tego ASUSika, do dzis nie zaluje, naprawde full wypas, a to ze troszke sie namysli zanim rozpedzi to spox, zaden feler 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Reed, byloby cudownie gdyby jeszcze obslugiwal szybkie omijanie blednych sektorow (fast error skip). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Niech bedzie: GIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 miałem asusa 34x, zjarał się. :( pewnego dnia po prostu cisza. cedek był super, najlepszy o jakim można marzyć. czytał wszystko, nawet płytkę pękniętą od środka na zewnątrz :!: do tego nie był głośny i zapierdzielał jak mało który. jeśli chcesz kupić jakiś cd rom to bierz ! będziesz zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Powiedzmy szczerze ASUS to naprawdę dobry cd-rom !!! Poprzednio miałem LG... to była tragedia :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Pewnie te Asusy sa spoko , ale i tak chyba najlepszym CD-Romem w moim odczuciu jest (czy moze byl) Teac x40 (CD-540E). Dziwnym trafem zniknely wszystkie z rynku a teraz klepia jakies gnioty 52x w fabryce BTC :( - swiat sie psuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Ja tez mam Asusa 52X, zmienilem go po tym jak sprzedalem 50X. W sumie 50X glosniejszy ale i szybszy w kopiowaniu duzych plikow (filmy) ale za to czas dostepu 52X jest nie do przebicia, kopiowanie 150 mp3 bez porownania szybsze na 52X. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Mój Asus 40 padl po roku może miałem jakiś wadliwy egzamplarz teraz mam CTX 52 i też jest niezły. Ale generalnie nie moge owiedzieć żę CDromy Asusa są złe zwłaszcza że sporo osób je chwali więc ja pewnie miałem pech. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 mój ze 3 lata wytrzymał. chodził sporo ale zdechł. przesiadka na tymczasowego szajsunga 32x to była tragedia. teraz jest ten liteon ale każdemu mogę śmiało polecić asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Witam. Tez mam ASUS'a x52 (2,5 roku) i nie ma na niego bata. Wczesniej mialem Samsunga x40, ale byl to klasyczny strzal w glowe w moim wykonaniu. Kilka dni po wygasnieciu gwarancji padl. Z tymi 20 sek. to jjakis ewenement, bo ja mam tez taka nagrywarke i startujje rownie szybko jak wspomniany ASUS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Mam jakies 3,5 roku Asusika w starym kompie i powiem, ze to chyba najlepszy cedek z jakim bylo mi obcowac. Stosunkowo cichy, szybki, bezawaryjny, czyta wszystko, a do tego teraz stoi w kompie na budowie i dziala tak juz ze 2 lata :D, zupelne przciwienstwo mojego "nowego" LG 52x :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertolek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Czyli w porownaniu do jakiegos lg, ktory plytki rozpedza kilka sekund wczesniej i tak jest lepszy? Dzisiaj po niego jade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Miałem 50-tke, ale padła biedna ( mam pecha do napędów), póki pracowała to było miodnie , choć nieco głośno.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Czyli w porownaniu do jakiegos lg, ktory plytki rozpedza kilka sekund wczesniej i tak jest lepszy? Dzisiaj po niego jade. Do LG to nawet nie porownuj 8O Ostatnim dobrym CD LG jaki znalem byl x32, cichy i z idealna korekcja bledow, nastepne to juz qpa jakich malo, ze o goownianym DVD nie wspomne :? :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 LG dobre skończyły się na x32.. Co do CDROM Asus to mam x45 i miałem stycznośc z x52 .. to 45 szybciej startuje i do tego działa w niej regulacja obrotów, a w x52 wszystkich z jakimi się spotkałem nie działa, mimo ze w instrukcji napisali :(.... i długo kieszeń się chowa w porównaniu z moją x45 (może tak ją wyrobiłem :) ) Jak na razie działa już 2 latka dobre ten asusik i na razie odpukac bez zajaknięcia.. choć dłużej przegrywa się nim np. film niz CDRW Liteona x48 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...