Skocz do zawartości
bertolek

Cdrom Asus 52x

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktos cdrom asusa 52x? Interesuje mnie, czy dlugo trzeba czekac az plytka sie rozpedzi i odpali po wrzuceniu do napedu. Mam teraz tylko nagrywarke Teac 512EB i ona niezbyt dobrze spisuje sie jako cdrom-po wrzuceniu cdka trzeba czekac ze 20 sekund na odpalenie plytki!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 - 7 sek. przynajmniej u mnie na x40  :)

U mnie ok. 8 na 52x.

Bierz, bardzo dobry napęd, wprwdzeie nie mogę nic powiedzieć o jego długożywotności, ale czyta wszystko co włożysz, a mam kilka takich płyt, że praktycznie są całe porysowane.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam asusa 45x od jakis 3 latek i caly czas plytki startuje normalnie... nie zauwazylem zeby bylo "dlugo". u kumpla widzialem 52x i tez ladnie pracowal... ale jakis czas temu kupilem DVD Liteon i stwierdzilem, ze jest lepsze (lepsza korekcja bledow, wieksza szybkosc czytania plyt RW, lepiej kopiuje audio) i szybsze (czas dostepu do CD) niz cdrom asusa.. a cena jakies 50 zloty wiecej za DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny napęd. Mam go i bardzo sobie chwale. Poleciłem go także wielu osobom które też się na niego nie skarżą. Napęd jest szybki i czyta nawet z płyty chodnikowej. Jedyna wada to że jest troszke głośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim sie rozpedzi to okolo 8 - 10 sek, ale cichutki bardzo i czyta chyba nawet winyle  :wink:

Czyli z moim Asusem jest wszystko w porządku. Dziś kolesiowi padł...LG. Cóż mogłem polecić jak nie Asusa :D ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tez takiego Asusa, ale 20 sekund to przesada.

U mnie trwa to moze kolo 7.

Ale i tak nie rowna sie z poprzednikiem Teac 32x (GIT!!!). Gdybym wiedzial ze ktos ma taka newke (naprawde newke) to bym dal 2 takie Asusy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam asusy od zawsze. Nie zamienilbym takiego za zaden inny naped cdrom. Mialem x40 ale po 3 latach padl laser bo bawilem sie w wyciaganie szmaty z niego bo nonstop przychodzil do mnie kumpel z HDD. Pewnie wyrobily sie wtyczki i spiecie poszlo malutkie :/

Zamienilem na tego samego asusa ale x52 DDSSII (piateczka reed). Cichy jak panna pod cienkim kochankiem i szybki jak ten kochanek :)

Jeszcze nie mialem plyty, ktorej nie czyta.

Zauwazylem jednak, ze aby zaczal czytac plyte musi jednak troche pomyslec dluszej od x40 z wiadomych wzgledow. Ale jak juz zacznie czytac to naprawde z predkoscia x52 a nie z x5,2 jak w innych napedach x52.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam x50 i tez chodzi z 3 latka juz :)

problemu nie mialem z nim zadnego - troche glosny przy odczycie (no ale to w koncu 50) ,ale ma swietna funkcje spowalniania predkosci po nacisnieciu przycisku :) dzieki temu ogladajac filmy wrzucam sobie plytke nastawiam predkosc na min czyli chyba 8 albo 4 i chodzi wszystko bezglosnie a i czas wyszukiwania danego ujecia znacznie sie skraca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam asusy od zawsze. Nie zamienilbym takiego za zaden inny naped cdrom. Mialem x40 ale po 3 latach padl laser bo bawilem sie w wyciaganie szmaty z niego bo nonstop przychodzil do mnie kumpel z HDD. Pewnie wyrobily sie wtyczki i spiecie poszlo malutkie :/

Zamienilem na tego samego asusa ale x52 DDSSII (piateczka reed). Cichy jak panna pod cienkim kochankiem i szybki jak ten kochanek :)

Jeszcze nie mialem plyty, ktorej nie czyta.

Zauwazylem jednak, ze aby zaczal czytac plyte musi jednak troche pomyslec dluszej od x40 z wiadomych wzgledow. Ale jak juz zacznie czytac to naprawde z predkoscia x52 a nie z x5,2 jak w innych napedach x52.

Wlasnie dlatego zamienilem DVD LG na tego ASUSika, do dzis nie zaluje, naprawde full wypas, a to ze troszke sie namysli zanim rozpedzi to spox, zaden feler 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem asusa 34x, zjarał się. :( pewnego dnia po prostu cisza. cedek był super, najlepszy o jakim można marzyć. czytał wszystko, nawet płytkę pękniętą od środka na zewnątrz :!: do tego nie był głośny i zapierdzielał jak mało który.

jeśli chcesz kupić jakiś cd rom to bierz ! będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie te Asusy sa spoko , ale i tak chyba najlepszym CD-Romem w moim odczuciu jest (czy moze byl) Teac x40 (CD-540E). Dziwnym trafem zniknely wszystkie z rynku a teraz klepia jakies gnioty 52x w fabryce BTC :( - swiat sie psuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Tez mam ASUS'a x52 (2,5 roku) i nie ma na niego bata. Wczesniej mialem Samsunga x40, ale byl to klasyczny strzal w glowe w moim wykonaniu. Kilka dni po wygasnieciu gwarancji padl. Z tymi 20 sek. to jjakis ewenement, bo ja mam tez taka nagrywarke i startujje rownie szybko jak wspomniany ASUS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jakies 3,5 roku Asusika w starym kompie i powiem, ze to chyba najlepszy cedek z jakim bylo mi obcowac. Stosunkowo cichy, szybki, bezawaryjny, czyta wszystko, a do tego teraz stoi w kompie na budowie i dziala tak juz ze 2 lata :D, zupelne przciwienstwo mojego "nowego" LG 52x :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli w porownaniu do jakiegos lg, ktory plytki rozpedza kilka sekund wczesniej i tak jest lepszy? Dzisiaj po niego jade.

Do LG to nawet nie porownuj 8O

Ostatnim dobrym CD LG jaki znalem byl x32, cichy i z idealna korekcja bledow, nastepne to juz qpa jakich malo, ze o goownianym DVD nie wspomne :? :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG dobre skończyły się na x32..

Co do CDROM Asus to mam x45 i miałem stycznośc z x52 .. to 45 szybciej startuje i do tego działa w niej regulacja obrotów, a w x52 wszystkich z jakimi się spotkałem nie działa, mimo ze w instrukcji napisali :(....

i długo kieszeń się chowa w porównaniu z moją x45 (może tak ją wyrobiłem :) )

Jak na razie działa już 2 latka dobre ten asusik i na razie odpukac bez zajaknięcia.. choć dłużej przegrywa się nim np. film niz CDRW Liteona x48 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...