xor Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Juz o tym gdzies pisalem, ale zdecydowalem sie zalozyc watek, bo jest to naprawde ciekawa informacja, i wlasnie potwierdzona : http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=pelny - mozna kupic jak w temacie Ja przykladowo dopiero co odebralem przesylke z chieftec.pl tego zasilacza za 307PLN - i teraz sobie pluje w brode... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 dzieki za info,wlasnie przymierzam sie do zmiany zasilki (deer400W).Moj Xp1700+DUT3C 0302JIUHB nie chce przekroczyc 2.2GHz :evil: i wlasnie podejrzewam zasilke.Od czasu jak dolozylem te TwinMOSy PC3700 i puscilem synchro na fsb240 ten deer zaczol wydawac z siebie jakies niepokojace odglosy i boje sie ze jak pier****** to zjara mi MoBo ,proca ,a jak mi jeszcze zjara grafe to sie potne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no to ja mam farta do zasilaczy - axp1700 na 2.32GHz na 230W.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 cos podejzanie tania ta zasilka czyli chyba najtannsza z 420?? pytales sie jaki to model ?? nie przypadkiem HPC-420-102DF hmmm ?? ma dodatkowy wiatrach 80 ale niema wogule PFC ew co lepiej brac : HPC-360-202 czy ten HPC-420-102DF ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 cos podejzanie tania ta zasilka czyli chyba najtannsza z 420?? pytales sie jaki to model ?? nie przypadkiem HPC-420-102DF hmmm ?? ma dodatkowy wiatrach 80 ale niema wogule PFC ew co lepiej brac : HPC-360-202 czy ten HPC-420-102DF ?? To jest wersja z pasywnym PFC 8O POPRAWKA : Faktycznie, istnieje model z pasywnym PFC... Nie wiem, jaki tedsoft oferuje model - trzeba by sie zapytac :) A HPC-420-302-DF jest w balcie za 279PLN - tez fajna cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ekk nic niezrozumielm z tego co napisales chieftec oferuje kilka modeli swoich zasilaczy i zaleznie od koncowki wyglada to tak : 302 active PFC 202 pasive PFC 101 i 102 brak PFC :P ps chyba warto dolozyc te 30PLN do tego z active PFC pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ekk nic niezrozumielm z tego co napisales chieftec oferuje kilka modeli swoich zasilaczy i zaleznie od koncowki wyglada to tak : 302 active PFC 202 pasive PFC 101 i 102 brak PFC :P ps chyba warto dolozyc te 30PLN do tego z active PFC pozdro Wyjasniam : na poczatku bylem zdziwiony, bo nie wiedzialem o istnieniu zasilacza chieftec, model 420W z pasywnym PFC. Potem sprawdzilem, i zobaczylem, ze jednak takie tez produkuja. Wiec napisalem, ze nie wiem, czy tedsoft ma wersje z aktywnym, czy z pasywnym pfc i trzeba by sie dopytac. A na koncu podalem, ze w sklepie balta.pl maja model 420W z aktywnym PFC za 279PLN. Koniec wyjasnien :) Mam nadzieje, ze teraz juz wszystko jasne :wink: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 dzieki za info,wlasnie przymierzam sie do zmiany zasilki (deer400W).Moj Xp1700+DUT3C 0302JIUHB nie chce przekroczyc 2.2GHz :evil: i wlasnie podejrzewam zasilke.Od czasu jak dolozylem te TwinMOSy PC3700 i puscilem synchro na fsb240 ten deer zaczol wydawac z siebie jakies niepokojace odglosy i boje sie ze jak pier****** to zjara mi MoBo ,proca ,a jak mi jeszcze zjara grafe to sie potne. A co powiesz na mój zasilacz i sprzęd z podpisu. Ja to mam szcęście :-). Napięcie proca to 1,65 v i pamięci 2,85 v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Wyjasniam : na poczatku bylem zdziwiony, bo nie wiedzialem o istnieniu zasilacza chieftec, model 420W z pasywnym PFC. Potem sprawdzilem, i zobaczylem, ze jednak takie tez produkuja. A produkują takie ?? Z tego co widziałem to produkują tylko 420 z aktywnym PFC i bez PFC. Z pasywnym PFC 420 nie produkują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 dzieki za info,wlasnie przymierzam sie do zmiany zasilki (deer400W).Moj Xp1700+DUT3C 0302JIUHB nie chce przekroczyc 2.2GHz :evil: i wlasnie podejrzewam zasilke.Od czasu jak dolozylem te TwinMOSy PC3700 i puscilem synchro na fsb240 ten deer zaczol wydawac z siebie jakies niepokojace odglosy i boje sie ze jak pier****** to zjara mi MoBo ,proca ,a jak mi jeszcze zjara grafe to sie potne. A co powiesz na mój zasilacz i sprzęd z podpisu. Ja to mam szcęście :-). Napięcie proca to 1,65 v i pamięci 2,85 v hehe, mialem kiedys Rubikon'a 300W.Przy tym zasilaczu codegen to najlepsiejszy zasilacz na swiecie.Ja na Twoim miejscu naprawde balbym sie o wlasny sprzet :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 kupil ktos tego chiefteca? czy lepiej nie ryzykowac i standardowo sirius :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 a czym sie różni aktywne fpc od pasywnego i które jest lepsze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 aktywne niby lepze trzyma lepiej napiecia porownujac tego co mam do enlighta 400 albo bez lub z pasive PFC ktorego mialem jakis czas temu to: enlight hasuje niemilosiernie na chieftecu cisza i spokuj, na enlighcie napiecie na 12V spadalo czasem do 10.5V :? 5V tez jakies wybitne niebylo :| w chieftecu sa lekkie wachania mieszczace sie w 0.15V takrze..... ps. moze kogos zainteresuje ten zasilacz z podpisu ?? chetne sprzedam mam na oku enermaxa :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 To ja mam lepszą bombę. W łódzkiej hurtowni RUBIKON jest 420W Chieftec za....202 netto, co daje 246 brutto! Tylko trzeba mieć dostęp do kogoś kto prowadzi firmę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ja prowadze firme z tym ze co z tego jak to jest pewnie 1o2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Juz o tym gdzies pisalem, ale zdecydowalem sie zalozyc watek, bo jest to naprawde ciekawa informacja, i wlasnie potwierdzona : http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=pelny - mozna kupic jak w temacie Ja przykladowo dopiero co odebralem przesylke z chieftec.pl tego zasilacza za 307PLN - i teraz sobie pluje w brode... Ja kupilem za 326 zł i więcej sobie pluje w brode Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ja juz z półtora miesiaca temu kupiłem chiefteca 420w dual fan z aktywnym pfc za 250 zł... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Juz o tym gdzies pisalem, ale zdecydowalem sie zalozyc watek, bo jest to naprawde ciekawa informacja, i wlasnie potwierdzona : http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=pelny - mozna kupic jak w temacie Ja przykladowo dopiero co odebralem przesylke z chieftec.pl tego zasilacza za 307PLN - i teraz sobie pluje w brode... Ja kupilem za 326 zł i więcej sobie pluje w brodeTen link który podales nie działa!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Juz o tym gdzies pisalem, ale zdecydowalem sie zalozyc watek, bo jest to naprawde ciekawa informacja, i wlasnie potwierdzona : http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=pelny - mozna kupic jak w temacie Ja przykladowo dopiero co odebralem przesylke z chieftec.pl tego zasilacza za 307PLN - i teraz sobie pluje w brode... Ja kupilem za 326 zł i więcej sobie pluje w brodeTen link który podales nie działa!!!Popatrz na date mojego postu - to informacja sprzed ponad miesiaca i jest juz od jakiegos czasu nieaktualna - juz tam kosztuje kolo 299 :( A to, ze nie wchodzi na strone - moze jest to spowodowane faktem, ze wszyscy w tedsofcie sa na urlopie...www.tedsoft.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Masz racje dokładnie prawie miesiąc , dzięki za zwrócenie uwagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ostatnia cena w tedsofcie to 282,00zł. Ich strona nie dziala, ale odpowiadaja na maile i realizuja zamowienia, takze mozecie napisac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ostatnia cena w tedsofcie to 282,00zł. Ich strona nie dziala, ale odpowiadaja na maile i realizuja zamowienia, takze mozecie napisac... Ale ten 302 DF z active PFC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 237,00zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 no tak, urlop :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...