Skocz do zawartości
xor

Chieftec 420W za 252PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Juz o tym gdzies pisalem, ale zdecydowalem sie zalozyc watek, bo jest to naprawde ciekawa informacja, i wlasnie potwierdzona :

http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=pelny - mozna kupic jak w temacie

Ja przykladowo dopiero co odebralem przesylke z chieftec.pl tego zasilacza za 307PLN - i teraz sobie pluje w brode...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info,wlasnie przymierzam sie do zmiany zasilki (deer400W).Moj Xp1700+DUT3C 0302JIUHB nie chce przekroczyc 2.2GHz :evil: i wlasnie podejrzewam zasilke.Od czasu jak dolozylem te TwinMOSy PC3700 i puscilem synchro na fsb240 ten deer zaczol wydawac z siebie jakies niepokojace odglosy i boje sie ze jak pier****** to zjara mi MoBo ,proca ,a jak mi jeszcze zjara grafe to sie potne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos podejzanie tania ta zasilka czyli chyba najtannsza z 420?? pytales sie jaki to model ?? nie przypadkiem HPC-420-102DF hmmm ?? ma dodatkowy wiatrach 80 ale niema wogule PFC

ew co lepiej brac : HPC-360-202 czy ten HPC-420-102DF ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos podejzanie tania ta zasilka czyli chyba najtannsza z 420?? pytales sie jaki to model ?? nie przypadkiem HPC-420-102DF hmmm ?? ma dodatkowy wiatrach 80 ale niema wogule PFC

ew co lepiej brac :  HPC-360-202 czy ten HPC-420-102DF ??

To jest wersja z pasywnym PFC 8O

POPRAWKA :

Faktycznie, istnieje model z pasywnym PFC...

Nie wiem, jaki tedsoft oferuje model - trzeba by sie zapytac :)

A HPC-420-302-DF jest w balcie za 279PLN - tez fajna cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekk nic niezrozumielm z tego co napisales chieftec oferuje kilka modeli swoich zasilaczy i zaleznie od koncowki wyglada to tak :

302 active PFC

202 pasive PFC

101 i 102 brak PFC :P

ps chyba warto dolozyc te 30PLN do tego z active PFC

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekk nic niezrozumielm z tego co napisales chieftec oferuje kilka modeli swoich zasilaczy i zaleznie od koncowki wyglada to tak :

302 active PFC

202 pasive PFC

101 i 102 brak PFC :P

ps chyba warto dolozyc te 30PLN do tego z active PFC

pozdro

Wyjasniam :

na poczatku bylem zdziwiony, bo nie wiedzialem o istnieniu zasilacza chieftec, model 420W z pasywnym PFC. Potem sprawdzilem, i zobaczylem, ze jednak takie tez produkuja. Wiec napisalem, ze nie wiem, czy tedsoft ma wersje z aktywnym, czy z pasywnym pfc i trzeba by sie dopytac. A na koncu podalem, ze w sklepie balta.pl maja model 420W z aktywnym PFC za 279PLN. Koniec wyjasnien :)

Mam nadzieje, ze teraz juz wszystko jasne :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info,wlasnie przymierzam sie do zmiany zasilki (deer400W).Moj Xp1700+DUT3C 0302JIUHB nie chce przekroczyc 2.2GHz  :evil: i wlasnie podejrzewam zasilke.Od czasu jak dolozylem te TwinMOSy PC3700 i puscilem synchro na fsb240 ten deer zaczol wydawac z siebie jakies niepokojace odglosy i boje sie ze jak pier****** to zjara mi MoBo ,proca ,a jak mi jeszcze zjara grafe to sie potne.

A co powiesz na mój zasilacz i sprzęd z podpisu. Ja to mam szcęście :-). Napięcie proca to 1,65 v i pamięci 2,85 v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjasniam :

na poczatku bylem zdziwiony, bo nie wiedzialem o istnieniu zasilacza chieftec, model 420W z pasywnym PFC. Potem sprawdzilem, i zobaczylem, ze jednak takie tez produkuja.

A produkują takie ??

Z tego co widziałem to produkują tylko 420 z aktywnym PFC i bez PFC. Z pasywnym PFC 420 nie produkują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info,wlasnie przymierzam sie do zmiany zasilki (deer400W).Moj Xp1700+DUT3C 0302JIUHB nie chce przekroczyc 2.2GHz  :evil: i wlasnie podejrzewam zasilke.Od czasu jak dolozylem te TwinMOSy PC3700 i puscilem synchro na fsb240 ten deer zaczol wydawac z siebie jakies niepokojace odglosy i boje sie ze jak pier****** to zjara mi MoBo ,proca ,a jak mi jeszcze zjara grafe to sie potne.

A co powiesz na mój zasilacz i sprzęd z podpisu. Ja to mam szcęście :-). Napięcie proca to 1,65 v i pamięci 2,85 v

hehe, mialem kiedys Rubikon'a 300W.Przy tym zasilaczu codegen to najlepsiejszy zasilacz na swiecie.Ja na Twoim miejscu naprawde balbym sie o wlasny sprzet :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aktywne niby lepze trzyma lepiej napiecia porownujac tego co mam do enlighta 400 albo bez lub z pasive PFC ktorego mialem jakis czas temu to: enlight hasuje niemilosiernie na chieftecu cisza i spokuj, na enlighcie napiecie na 12V spadalo czasem do 10.5V :? 5V tez jakies wybitne niebylo :| w chieftecu sa lekkie wachania mieszczace sie w 0.15V takrze.....

ps. moze kogos zainteresuje ten zasilacz z podpisu ??

chetne sprzedam mam na oku enermaxa :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz o tym gdzies pisalem, ale zdecydowalem sie zalozyc watek, bo jest to naprawde ciekawa informacja, i wlasnie potwierdzona :

http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=pelny - mozna kupic jak w temacie

Ja przykladowo dopiero co odebralem przesylke z chieftec.pl tego zasilacza za 307PLN - i teraz sobie pluje w brode...

Ja kupilem za 326 zł i więcej sobie pluje w brode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten link który podales nie działa!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten link który podales nie działa!!!
Popatrz na date mojego postu - to informacja sprzed ponad miesiaca i jest juz od jakiegos czasu nieaktualna - juz tam kosztuje kolo 299 :(

A to, ze nie wchodzi na strone - moze jest to spowodowane faktem, ze wszyscy w tedsofcie sa na urlopie...www.tedsoft.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...