Karhu15 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Witam mam problem z komputeram restartuje się on podczas grania w niektóre gry. Proszę o szybką pomoc. Edytowane 18 Października 2013 przez Karhu15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Wróć do odrabiania lekcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Proszę o odpowiedź Proszę o odpowiedź To gdzie mam to napisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Widzisz błąd ortograficzny? ;) Co do tytułowej sprawy: konfiguracja, pełna konfiguracja sprzętowa komputera wraz z zasilaczem (producent, model, moc). Temperatury komponentów sprawdzałeś? @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) W zeszycie do języka polskiego. Nauczycielka walnie pałę z ortografii, matka zabierze kabelek do komputera. Przezabawny jesteś z raportowaniem postów moderatora. Zaraz zaraportuje twój za błędy ortograficzne. Następnie przeczytam raport i dostaniesz nagrodę. Co mamy ci odpowiedzieć, jak mamy ci pomóc? Nie podałeś konfiguracji sprzętowej i programowej komputera. Nie da się inaczej pomóc, niż jak w poście #2. Zanim cokolwiek napiszesz.. Edytowane 18 Października 2013 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Parametry:Płyta główna: GA-MA7856T-ND3H Karta graficzna: GIGABYTE GTX 260 Zasilacz: OCZ MOD X STREAM-PRO POWER SUPPLY M009 Zainstalowana pamięć ram : 4 GB Procesor: Amd Phenom II X4 955 prosessor 3.62 GHz Parametry:Płyta główna: GA-MA7856T-ND3H Karta graficzna: GIGABYTE GTX 260 Zasilacz: OCZ MOD X STREAM-PRO POWER SUPPLY M009 Zainstalowana pamięć ram : 4 GB Procesor: Amd Phenom II X4 955 prosessor 3.62 GHz Win 7 Parametry:Płyta główna: GA-MA7856T-ND3H Karta graficzna: GIGABYTE GTX 260 Zasilacz: OCZ MOD X STREAM-PRO POWER SUPPLY M009 Zainstalowana pamięć ram : 4 GB Procesor: Amd Phenom II X4 955 prosessor 3.62 GHz Win 7 GPU 59 C CPU 51 C LOCAL 46 C REMOTE2 51 C TEMP1 40 C TEMP2 40 C TEMP3 42 C HD0 28 C CORE 40 C Temperature mierzyłem speedfan komputer w czasie spoczynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Cpu - 51 st w spoczynku, na 99% przegrzewa się. Kupić sprężone powietrze i przeczyścić komputer. Procesor jest podkręcony, wróć do fabrycznych ustawień. Nie cytuj samego siebie w nieskończoność. Popraw błąd ortograficzny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) jaki jest koszt sprężonego powietrza? Edytowane 18 Października 2013 przez Karhu15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) google.pl , http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Jak_wyczyscic_komputer_-_letnie_porzadki-3877/strona/14631.html , jeśli procek podkręcony wróć na ustawienia domyślne lub zapewnij dobre chłodzenie (obudowa dobrze wentylowana?, cooler na procesor) Jak chcesz wiedzieć czy na 100% powodem restartów są temperatury skontroluj temperatury pod obciążeniem, zostaw włączony program np hwmonitor i w coś pograj chwile mniej więcej wiesz po jakim czasię sie restartuje więc wyłącz/zminimalizuj gre w odpowiednim momencie i podaj temperatury, innym sposobem jest użycie np OCCT Edytowane 18 Października 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jam Jest Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 jaki jest koszt sprężonego powietrza? 20 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Aha i jak coś to moje chłodzenie to: SilentiumPc FeraPro. A czy jest możliwość wymienienia pasty? I Jak przeczyścić? Aha i jak coś to moje chłodzenie to: SilentiumPc FeraPro. A czy jest możliwość wymienienia pasty? I Jak przeczyścić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Zawsze można wymienić paste (pod procesorem) jeśli coś z nią nie tak. Ale zacznij od tego co pisano CI wcześniej - upewnij się żę temperatury pod obciążeniem są za duże. Obejrzyj komputer, jeśli są tam tony kurzu (bo nie masz w zwyczaju czyścić regularnie) to zrób porządek. Ja np zawsze używam odkurzacza z tą wąską końcówką i mocą na maksimum. Tylko nie dotykaj niczego w środku... Edytowane 18 Października 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Dzięki. A są jeszcze jakieś opcje?? Edytowane 18 Października 2013 przez Karhu15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Dzięki. A są jeszcze jakieś opcje?? Podałem Ci linka jak między innymi jak wymienić pastę i wyczyścić, zacznij myśleć Zrób to co Ci napisano a później pytaj jeśli będzie taka potrzeba Edytowane 18 Października 2013 przez michalelo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Mam problem wymieniłem pastę i oczyściłem radiator od kurzu.Gdy próbowałem włączyć komputer nie działał mi monitor. Proszę szybką o pomoc. Edytowane 21 Października 2013 przez Karhu15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Clear cmos. Próba uruchomienia na zintegrowanej karcie grafiki. Próba uruchomienia na pojedynczej kości pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Próbowałem nic nie daje Może jeszcze jakieś pomysły?? jak zrobić Clear cmos.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Czego próbowałeś? jak zrobić Clear cmos.?? Błagam, nie nadużywaj forum. Odpowiedź znajdziesz w instrukcji obsługi płyty oraz poprzez google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Może to wam pomoże. Próba uruchomienia na zintegrowanej karcie grafiki. Próba uruchomienia na pojedynczej kości pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Wyjmowałeś GTX'a ze slotu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 GTX'a jeżeli chodzi o kartę to nie jedynie wyjąłem ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Sprawdzając na zintegrowanej karcie graficznej wypadałoby wyjąć kartę ze slotu pci-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 już działa pamiec ram byla zle wsadzona ale zobaczymy czy nadal wywala kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Jak będziesz tak podłączał to na bank wywali - razem z instalacją w ścianach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Przełóż kość do innego slotu: Przeczytaj ten temat i zastosuj się do instrukcji: http://forum.purepc.pl/topic/104416-debugger-windows-lekarstwo-na-blue-screen-i-resety/ Podaj co podaje debugger. Nalepiej wklej całość. Przeinstaluj sterowniki do karty. Wymjmij baterię z płyty na jakąś minutę i włóż spowrotem. Śledź temperatury procesora. Sprawdź czy chłodzenie dobrze przylega do podstawki procesora. Czy jest dobrze dokręcone. Pasty nakładamy niewielką bardzo cienką ilość. Zresztą opisy masz na forum i na google. Wystarczy poszukać. Ale na początek sprawdź minidump w Debugger'e. Mnie restarty powodował kiedyś antywirus jakaś tam wersja. Może to być też wina sprzętu. Debbuger powinien rozjaśnić nieco sprawe co jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karhu15 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 a jak zobaczyć tego debbugera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...