Skocz do zawartości
pcpf

Komputer za 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę kupić sobie nowy komputer. Dysponuję kwotą 1500zł. Komputer nie będzie mi potrzebny do grania, ale raczej do codziennej pracy.
Tu wklejam link, w którym jest zestaw, który wybrałem. 

http://www.morele.ne...ry/info/lFzJ0i/

Napiszcie, czy te podzespoły będą ze sobą współdziałać i czy to jest dobra opcja, ewentualnie doradźcie, co mam zmienić lub wybrać coś innego.
Piszcie, z góry dziękuję za Waszą pomoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw średnio sensowny .

Co na nim będziesz robił ?

Na razie proponuję coś takiego :

CPU : Pentium G3220 - 210 zł 

MB : Asrock B85M Pro4 - 263 zł 

RAM : Goodram 4GB DDR3 1 600 mhz CL11 - 141 zł 

VGA  : Integra w CPU .

DVD-RW : Lite-On iHDS118-04 - 56 zł 

Buda : SPC Brutus M23 - 159 zł 

PSU : XFX Core 450 W - 168 zł 

Razem : 997 zł , ceny z morele.net .

Procek lepszy niż A8 -6500 , dobra płyta główna i dobry , polski ram ; lepsza obudowa ( nowsza ) i lepszy zasilacz .

Zestaw bez dodatkowej karty graficznej - na razie jest integra z CPU , jak podasz do czego używasz kompa to ci powiem czy opłaca się dawać dodatkową kartę i jaką . 

Przejściówki HDMI-VGA nie potrzeba ( nie wiem czy w ogóle to coś działa - z komentarzy wynika że działa ) , płyta ma wyjście VGA . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor można jeszcze rozważyć Pentium G3420 - 20 zł różnicy a 200mhz piechotą nie chodzi.

Jeśli faktycznie nie jest potrzebna zewnętrzna karta graficzna to jak najbardziej opłaca się dokupić dysk ssd (o wiele poprawia to komfort użytkowania) np: kingston V300 120gb:

http://www.morele.net/dysk-ssd-kingston-ssdnow-v300-120-gb-7mm-odczyt-zapis-450-450mb-s-sv300s37a-120g-534804/

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi