Imperator Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Co sadzicie o tym, aby chlodnice (ala od Lublina) umiescic z przodu obudowy? Oczywiscie wczesniej wycial bym dziure w plastiku i szkielecie obudowy. Czemu> chce wykorzystac ja podwojnie, zeby oprocz chlodzenia wody wiatraki wdmuchiwaly przy okazji swieze powietrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Cytat Co sadzicie o tym, aby chlodnice (ala od Lublina) umiescic z przodu obudowy? Oczywiscie wczesniej wycial bym dziure w plastiku i szkielecie obudowy. Czemu> chce wykorzystac ja podwojnie, zeby oprocz wody wiatraki wdmuchiwaly przy okazji swieze powietrze.Pomysł nie najgorszy, ale z tym wdmuchiwaniem świerzego powietrza to nie wyjdzie, ponieważ powietrze wpierw przejdzie przez chłodnicę, gdzie się podgrzeje i da to gorsze efekty niż same wiatraki z przodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Cytat Co sadzicie o tym, aby chlodnice (ala od Lublina) umiescic z przodu obudowy? Oczywiscie wczesniej wycial bym dziure w plastiku i szkielecie obudowy. Czemu> chce wykorzystac ja podwojnie, zeby oprocz chlodzenia wody wiatraki wdmuchiwaly przy okazji swieze powietrze. Blok wodny odbiera cieplo z proca, chlodnica ma to cieplo oddac do otoczenia, a ty chcesz to wdmuchac z powrotem do obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Cytat Cytat Co sadzicie o tym, aby chlodnice (ala od Lublina) umiescic z przodu obudowy? Oczywiscie wczesniej wycial bym dziure w plastiku i szkielecie obudowy. Czemu> chce wykorzystac ja podwojnie, zeby oprocz chlodzenia wody wiatraki wdmuchiwaly przy okazji swieze powietrze.Blok wodny odbiera cieplo z proca, chlodnica ma to cieplo oddac do otoczenia, a ty chcesz to wdmuchac z powrotem do obudowy.Pytanie tylko ile to powietrze sie podgrzeje a zawsze wiekszy przeplyw przez obudowe jest. Moze to byc jedyny wiatrak w obudowie poza zasilaczem wyciagajacym powietrze w/g mnie spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja u siebie mam nagrzewnice w kompie. Niestety nie z przodu tylko z boku. W bocznej sciance obudowy sa wyciete otwory, a w nich dwa wiatraki 92x92 puszczone na 7v. Powietrze po przeplynieciu przez nagrzewnice nie wydaje sie byc cieplejsze. Nie ma roznicy czy obudowe mam otwarta czy zamknieta. Wazne zebycieple powietrze nie kumulowalo sie w srodku, tzn. dwa wiatraki wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>a i dwa wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Wtedy jest dobrze. Jak mialem jeden wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy nad zasilaczem + ten w zasilaczu to bylo za malo temperatura wzrastala o 3 - 4*C ale jak mam dwa + zasilacz to jest gitara. W kompie grzeje sie chipset i inne czesci pamieci grafa mysle ze duzy przeplyw powietrza nie zaszkodzi. U mnie to zdaje egzamin, nie jest zle :P Pewnie ze lepiej nagrzewnice na zewnatrz ale ja musze miec wszystko w skrzynce i [gluteus maximus] :? Lepiej miec nagrzewnice kupiona za 200 zl postawiona na szczycie kompa. Ja mialem na nagrzewnice 20 zl :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...