roberty Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Witam mam do wydania 2,5 tys na zlożenie zestawu do obróbki zdjęć (Photoshop CS6). W niedalekiej przyszłości myslałem też o edycji video. Poza tym żadnych wymagających gier, tylko net 500 zeta zostawiam z tego na Windows7 i złożenie całego zestawu w całość. Monitor już jest. Pozostaje mi więc 2000 zł Na mojej liście życzeń jest procesor I5 3570K I teraz pytanie: Czy można poskładac coś sensownego za te pieniądze i czy musze kupowac kartę graficzną? pzdr roberty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Masz zamiar podkręcać procesor, ze masz taka listę życzeń? Nie potrzebujesz zewnętrznej k. graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberty Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Nie zamierzam podkęcac procesora, z tego co poczytałem procek jest ok ale jeżeli można taniej, to spokojnie może być coś innego. Wpisałem go dlatego że na tym forum ktoś wybijał z głowy komuś I7 na korzyść właśnie tego I5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Dodatkowe wątki z I7 czy niektórych Xeonów E3 i wiecej cache może się przydać .Xeony E3 1230V3/1245V3 wyjdzie taniej niż I7 , do Xeona 1230V3 musiał byś dokupić grafikę np. HD6450 bo sam procek jej nie ma , poza tym to identycznie jak I7 - 4 rdzenie + HT i 8mb cache . Do tego płyta na B85 ( np. MSI B85-G43 lub tańsza MSI B85M-G43 ) i 8GB ramu .SSD 128-256 GB i HDD 1TB (ew. coś mniejszego - zależy ile miejsca będziesz potrzebował ) . Brutus M23 i modularny Corsair CXM 430W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberty Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Na razie dziękuję, jutro usiądę i podliczę to. Al e spodobał mi się ten Xeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 złożenie całego zestawu w całość. http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_pazdziernik_2013 Na dniach pojawią się zestawy na listopad, pewnie w dalszym ciągu będzie promocja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...