BliSki Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Witam! Od pewnego czasu mam problemy z systemem. Komputer przy próbie uruchomienia twierdzi, że być może został zmieniony sprzęt i nie chce się uruchomić. Jednak po paru próbach uruchamia się bez najmniejszych problemów. Czasem wiesza się przy próbie wyjścia z hibernacji/uśpienia. Chciałbym Was prosić o pomoc w diagnozie, a konkretniej chodzi mi o to czy dysk jest w porządku. Jeśli tak to zrobię format, bo może coś jest namieszane w systemie. Tutaj odczyt smart z paru programów: Szczególnie zastanawiają mnie duże wartości data przy B1, F1, F2. Co sądzicie o tych wynikach? Dodatkowo zmieniły się dosyć znacznie wyniki testów programem CrystalDiskMark. 3 miesiące temu Teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 Screeny odnośnie SMART które wkleiłeś są w zasadzie bezwartościowe, HD Tune za stara wersja a w CDI trzeba zmienić na wartości DECymalne. Z tego co tam można się dopatrzyć to raczej nie problem z SSD - wyniki nigdy nie są stałe bo dane są tam bezustannie przenoszone, coś dodajesz coś kasujesz. Jak w żywym organizmie. Płyta na Intelu? Zainstaluj najnowszy sterownik AHCI. Zaktualizuj też firmware tego Plextrora. Jak nic nie pomoże przeinstaluj system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...