tyranxp Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Obecnie mam złożony ten zestaw. Czy istnieje jakiś alternatywny monitor z tego zestawu? Ten monitor Eizo FG2421 posiada 8-bitową palete. A spodziewałem się czegoś większego...szkoda. Przed premierą FG2421 przez cały czas obserwowałem monitora Eizo FS 2333, jednakże są problemy z efektem srebrzenia. Pomyślałem, że wystarczy mieć LED-ową (zimna barwa) lampkę na biurku i problem samo zniknie. Tyle, że ja lubię siedzieć w ciemności grając lub oglądając jakieś filmy. Więc, proszę was o jakieś sugestie przy wyborze innego monitora. Chyba że poczekam na jakiegoś G-Sync lub kupić monitor z tą funkcją. A przy okazji poczytajcie recenzje tego monitora Edytowane 6 Grudnia 2013 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Eizo FS2331 jest fajny (prawdziwa czerń, nocą nie wypala gał), aczkolwiek smużenie bywa problematyczne, choć przy Overdrive @Enhanced nieprzesadne. Prawdopodobnie ciężko będzie o niesrebrzącego IPSa w tej cenie (owy Foris jest na PVA). Sam ostatnio stałem przed wyborem nowego monitora i nabyłem FS2331. Dobrze by było, jakbyś przed zakupem sprawdził osobiście, jak się sprawa ma. Kurde, to już drugi post, w którym wychwalam ten monitor w tym tygodniu, jakoś tak głupio :P @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Tego monitora również obserwowałem (nawet FS 2332 ). Tylko szkoda tego smużenia to już lepiej zostać przy fs 2333. Tylko powiedzcie, czy tak ciężko jest mając monitor z efektem srebrzenia? Ogólnie jeszcze nie miałem wcześniej takich monitorów LED i siedzę obecnie jeszcze przy CRT 17 cale LF Flatron775FT W dodatku na prad.de monitor FG2421 otrzymał note "befriedigend" ,czyli tylko trzy gwiazdki (na polski to nic innego jak trója z minusem). Co powiecie na ten model Asus VN279QLB ma note "sehr gut" najlepszą (tak samo ma Eizo FS 2333 i FS 2332-dziwne). Ma ktoś namiary, filmiki testu monitora Eizo FS 2333, jak się sprawują po ciemku? Edytowane 6 Grudnia 2013 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ten monitor Eizo FG2421 posiada 8-bitową palete. A spodziewałem się czegoś większego...szkoda. Prawdopodobnie nie zauważyłbyś różnicy między dobrze wysterowaną 6-bitówką od Eizo a sensowną 8-bitową innego producenta. Wszystkie matryce są 8-bitowe z wyjątkiem paru sztuk za worki pieniędzy. Do tego trzeba mieć cały tor transmisji w 10-bitach. Karta - kabel - monit - oprogramowanie. Kurde, to już drugi post, w którym wychwalam ten monitor w tym tygodniu, jakoś tak głupio Jeszcze jeden i wyjdziesz na handlowca. Tego monitora również obserwowałem (nawet FS 2332 ). Tylko szkoda tego smużenia to już lepiej zostać przy fs 2333. Tylko powiedzcie, czy tak ciężko jest mając monitor z efektem srebrzenia? Jednego wkurza i idzie skakać z mostu, drugi w ogóle nie zwróci uwagi. Ciężko powiedzieć, jak będzie w Twoim przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Okej jednak wybiorę Eizo FS 2333...temat chyba do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...