Skocz do zawartości
berdej

TwinMOS na Elixirach

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre są te pamięci?

Ździwiłem się gdy kupiłem tą pamięć. Myślałem że oni robią pamięci na kościach M-Tec.

Ciekawe czy TwinMOS czasem dla obniżenia kosztów, nie bierze zwykłych pamięci od Elixira, nalepia naklejkę ze swoim logo, pakuje w pudełko i sprzedaje jako TwinMOS. Czy bierze tylko kostki od Elixira, a płytkę robi sam.

Co Wy na to? Bo na stronie TwinMosa nic nie znalazłem o pamięciach na Elixirze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre są te pamięci?

Ździwiłem się gdy kupiłem tą pamięć. Myślałem że oni robią pamięci na kościach M-Tec.

Ciekawe czy TwinMOS czasem dla obniżenia kosztów, nie bierze zwykłych pamięci od Elixira, nalepia naklejkę ze swoim logo, pakuje w pudełko i sprzedaje jako TwinMOS. Czy bierze tylko kostki od Elixira, a płytkę robi sam.

Co Wy na to? Bo na stronie TwinMosa nic nie znalazłem o pamięciach na Elixirze.

Jak juz je kupiles to zrob testy,napisz na ile poszly przy jakich timeing'ach itd....TwinMOS faktycznie robi takie pamieci.Oprocz tego jeszcze na slawnych M-tec'ach,Winbondach,TMD (TwinMOS).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm dla mnie nie ustawienie latencji na 2 to juz przegiecie :? Zawsze usyawiałem swoje pamieci na cl 2, a od zawsze mam sdr :/ W chipie pisali zepameci sdr 100 z cl 2 sa szybsze niz sdr133 z cl 3 i tego trzymam sie do dzis :) Timingi musza byc niskie i tyle. Wiec niezle bym sie wkurzy jak bym dostał te twinMos'y na elixirach które sa takie badziewne :/

Wspołaczuje tobie jesli nie podkrecisz ich :/ :) Ale za to magistrala mozna cos nadrobic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem sdr samsung i nanya, obie 128 MB. nanya niby była cl3 ale na abnicie kt7a szło wszystko na najwyższych timingach i to przy 150 MHz :!: :!: :!: teraz ciężko przywyknąć że jest niby cl2 ale timingi kiepskie. ale miałem durona 800 i nie zapowiadało się na zmianę procka więc wolałem te 30zł co bym dopłacił do twinmosów przeznaczyćna lepszy proc. ale duron się zjarał i jest co jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tyle, że TwiMOS na Elixirach śmigają spoko. Mam TwinMOSy na M-Tech i na Elixirach i nie widzę żadnej różnicy. Wnioskuję że TwinMOS wykorzystuje do swoich pamięci jakieś lepsze kości Elixira

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...