berdej Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Dobre są te pamięci? Ździwiłem się gdy kupiłem tą pamięć. Myślałem że oni robią pamięci na kościach M-Tec. Ciekawe czy TwinMOS czasem dla obniżenia kosztów, nie bierze zwykłych pamięci od Elixira, nalepia naklejkę ze swoim logo, pakuje w pudełko i sprzedaje jako TwinMOS. Czy bierze tylko kostki od Elixira, a płytkę robi sam. Co Wy na to? Bo na stronie TwinMosa nic nie znalazłem o pamięciach na Elixirze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Elixiry są powiedzmy takie sobie :/ Sam mam i zamieniłbym chętnie na coś na Mtecach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a moze cie poprostu ktos w balona zrobil ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Dobre są te pamięci? Ździwiłem się gdy kupiłem tą pamięć. Myślałem że oni robią pamięci na kościach M-Tec. Ciekawe czy TwinMOS czasem dla obniżenia kosztów, nie bierze zwykłych pamięci od Elixira, nalepia naklejkę ze swoim logo, pakuje w pudełko i sprzedaje jako TwinMOS. Czy bierze tylko kostki od Elixira, a płytkę robi sam. Co Wy na to? Bo na stronie TwinMosa nic nie znalazłem o pamięciach na Elixirze. Jak juz je kupiles to zrob testy,napisz na ile poszly przy jakich timeing'ach itd....TwinMOS faktycznie robi takie pamieci.Oprocz tego jeszcze na slawnych M-tec'ach,Winbondach,TMD (TwinMOS). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a moze cie poprostu ktos w balona zrobil ? :?chyba nie - miesiąc temu kupując dla kumpla 2x512mb ddr400 dostałem też twinmosy na elixirach :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Już nie ma w sprzedaży TwinMosów z elixirami. Przynajmniej na razie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 może i lepiej patrząc na parametry elixirów ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 http://www.elixir-memory.com/Products/elix...0NamingRule.htm Tu mała ciekawostka o nazewnictwie Elixirów... Zdaje się, że jeden cwaniaczek na Allegro chciał pchnąć jakieś 266 jako 333.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Miałęm pamieci elixir i są goowno warte. max 170 mhz (pamieći było 333 mhz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Nie, no tak źle nie jest :) Max osiągnąłem 190, ale nie opłaca się ze względu na wysokie timingi, więc siedzę na tym co w podpisie. No, ale fakt, można zapomnieć o CL2, więc... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 u mnie elixiry 2x256mb ddr 333mhz poszly na 185mhz i 2,90v full stable......pewnie na 3v na 195 by poszly....a na 175mhz laza na 2,70v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 u mnie elixiry 2x256mb ddr 333mhz poszly na 185mhz i 2,90v full stable......pewnie na 3v na 195 by poszly....a na 175mhz laza na 2,70vtimingi normal?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 u mnie 333@333 i CL2. napięcia nie podnosiłem bo g... to daje. timingi normal. w sumie cienizna ale i na twin mosach na ultra się nie pobiega. napięcie tylko +2.8% :( ale za tę cenę nie narzekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Hm dla mnie nie ustawienie latencji na 2 to juz przegiecie :? Zawsze usyawiałem swoje pamieci na cl 2, a od zawsze mam sdr :/ W chipie pisali zepameci sdr 100 z cl 2 sa szybsze niz sdr133 z cl 3 i tego trzymam sie do dzis :) Timingi musza byc niskie i tyle. Wiec niezle bym sie wkurzy jak bym dostał te twinMos'y na elixirach które sa takie badziewne :/ Wspołaczuje tobie jesli nie podkrecisz ich :/ :) Ale za to magistrala mozna cos nadrobic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja miałem sdr samsung i nanya, obie 128 MB. nanya niby była cl3 ale na abnicie kt7a szło wszystko na najwyższych timingach i to przy 150 MHz :!: :!: :!: teraz ciężko przywyknąć że jest niby cl2 ale timingi kiepskie. ale miałem durona 800 i nie zapowiadało się na zmianę procka więc wolałem te 30zł co bym dopłacił do twinmosów przeznaczyćna lepszy proc. ale duron się zjarał i jest co jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 u mnie elixiry 2x256mb ddr 333mhz poszly na 185mhz i 2,90v full stable......pewnie na 3v na 195 by poszly....a na 175mhz laza na 2,70vtimingi normal?? timingi FAST CL 2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A ja powiem tyle, że TwiMOS na Elixirach śmigają spoko. Mam TwinMOSy na M-Tech i na Elixirach i nie widzę żadnej różnicy. Wnioskuję że TwinMOS wykorzystuje do swoich pamięci jakieś lepsze kości Elixira Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 te elixiry to nie najgorsze kostki, na 185 i 2,90v na cl.2.5 wstaja a sa to niby 333mhz..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 U mnie teraz 185MHz 5-2-2-2,5 na 2,8V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 nie wiem jak powinny chodzić twinMOS ale moje noname(VDATA) 256/333 chodzą przy fsb 180 na timingach 2-2-2-6 przy napięciu 2,7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...