P.J. Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Posiadam netbook Acer Aspire One AO722 a na nim 5 partycji - 3 utworzone przeze mnie, partycja SYSTEM (100 MB) oraz partycja RECOVERY z instalką Windowsa 7 Home Edition (14 GB). Chcę zrobić obraz dysku twardego programem Redo Backup & Recovery i mam kilka pytań: 1. Jeśli przy robieniu obrazu dysku zaznaczę, że program ma skopiować wszystkie 5 partycji, to czy po przywróceniu kopii partycja RECOVERY i SYSTEM nie uszkodzą się w jakiś sposób? Czy nadal będę mógł zainstalować system z partycji RECOVERY? 2. Jeśli zrobię obraz dysku (wszystkich partycji), a potem skasuję np. 2 partycje, to czy po przywróceniu kopii te 2 partycje, które skasowałem zostaną przywrócone? Mam jeszcze jedno pytanie nie związane z tematem. Widziałem kiedyś dyski znajdujące się w kieszeniach dyskowych i posiadające przycisk do włączania i wyłączania ich. Co się stanie jeśli uruchomię system z takiego dysku, a potem wyłączę ten dysk? Edytowane 20 Grudnia 2013 przez P.J. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zrób klon całego dysku to wszystko będzie działać ja dotychczas. Obraz dysku przedstawia obraz dysku w momencie jego wykonania - wnioski logicznie nasuwają się same (odnośnie pytania o modyfikacje partycji po...) Ad.3. Bluescreen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.J. Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zrób klon całego dysku to wszystko będzie działać ja dotychczas. Obraz dysku przedstawia obraz dysku w momencie jego wykonania - wnioski logicznie nasuwają się same (odnośnie pytania o modyfikacje partycji po...) Ad.3. Bluescreen Zrobiłem obraz całego dysku nortonem ghostem. Po przywróceniu komputer się nie uruchamia (prawdopodobnie uszkodzony boot.ini), a także nie uruchamia się Acer Recovery. Dzięki za pomoc chłopaki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 To zrób ponownie Easeus todo backup free lub Acronis True Image Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.J. Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 To zrób ponownie Easeus todo backup free lub Acronis True Image Jaki jest sens robić obraz kiedy komputer się nie uruchamia :D? Z przywróceniem komputera do stanu używalności sobie poradzę, jednak szkoda mi tej partycji RECOVERY. Chyba się sformatowała. A Acronisem kiedyś robiłem - komputer się resetował w połowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Myślałem że dalej masz oryginał, nie mówię o robieniu obrazu z tego co ci nie wyszło. Acronis działa świetnie, coś musiałeś nie tak zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...