Kazarian Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam. Dziś jak co dzien weszłem na komputer. Odpaliłem facebooka, aż tu nagle mój monitor jak by sie wylaczyl. Jakos mnie to nie przejelo bo moje kable sa dopiete na styk wiec czasem sie odlaczaly, ale tym razem wszystko byly ok, kable dopiete a monitor ciemny. Przycisk On/Off podswietlony na niebiesko -tak jak by dzialal. Zresetowalem komputer, upewnilem sie czy wszystko jest na pewno tak jak trzeba, przy okazji zdjalem bok obudowy aby zobaczyc czy tam nic sie nie stalo. Tam tez wszystko ok. Jezeli sie przyjrzec to widac zarysy ikonek na pulpicie, nic wiecej. Pasek startu otwieram na slepo no i fakt ze widac bialy pasek wyjezdzajacy w gore ale co z tego skoro jest nieczytelne ? Monitor jest leciwy ma juz ok. 10 lat, wiec moge byc z niego zadowolony. Sam juz nie wiem co moze byc przyczyną, ale to troche dziwne ze monitor "pada" bez powodu. Dorzucam model i ew. specyfikacje kompa gdyby byly potrzebne Monitor Samsung SyncMaster 740N PC: Intel Core 2 Quad Q6600 Zotac Geforce GTS 450 Logic 600 W - tak wiem ze to śmieć Gigabyte G41MT-S2PT Z gory dzieki za pomoc i przepraszam za brak polskich znakow. Pisane na szybko na telu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Albo padł monitor, albo karta graficzna (podejrzewam to drugie, być może z powodu zasiłki). Najlepiej przetestować monitor na innym kompie/laptopie, jak działa, to już wiadomo, co padło. PS: następnym razem nie wchodź na komputer (obudowa nie lubi dużego obciążenia), a już tym bardziej unikaj ryjbuka - jak widzisz same problemy. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazarian Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Kartę graficzną mam dopiero około roku i już by wysiadła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 mi to wyglada na padniety inwerter, tak na 95%. Na allegro kupisz za 50 zl aczkolwiek nie wiem czy jest to oplacalne. Jak by nie patrzec to stara czesc i nikt nie zagwarantuje ze po krotkim czasie nie zdechnie znowu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazarian Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Też jestem zdania że starych rzeczy nie warto naprawiac. Cóż nie mam za bardzo do czego podłączyc tego monitora, najwyżej dam go do jakiegoś specjalisty i zobaczymy co on na to :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Masz w domu inny monitor, względnie TV LCD i kabel d-sub? Tak możesz sprawdzić :). @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazarian Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Fakt, nawet nie pomyslalem o TV. Wszystko działa :). Czyli siadł mój Szajsung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...