Digichaos Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Witam Chciałbym zrobić upgrade dla komputera brata z tego co wiem komputer byl tzw hitem z allegro za 1600zl "To co jest teraz" CPU: AMD FX 4100 MOBO: ASUS M5A78L-M Grafika Geforce GT-520 Zasilacz no name - nawet niewiem jaki napewno jakis "shark" - ale mam moj stary OCZ 600 W wiec moge tak wsadzic RAM 8GB niewiem jaki co prawda ale pewnie 1333 Dysk 320GB HDD - chyba WD Brat wymienil monitor na Benq 24 cali 1920x1080 Komp uzywany do internetu i brat rowniez czasem w cos pogrywa takigo jak CS 1.6 itp Rakiety niewymagal nigdy ale jesli wg was warto zrobic upgrade to prosze o rade co i jak Jesli chodzi o budzet to chcialbym jak najmniej ok 600zl max ale im mniej tym lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ale obudowa jest normalna? Bo ten GT520 to chyba low profile jest? Swoją drogą to niezły kryminał z tą kartą :-). Nie mam zielonego pojęcia co ci doradzić. Pewnie zostanie ci zaproponowana nowa karta graficzna (HD7790?, coś co by nie było przesadą dla procesora), bo też żal ładować kasę w procesor na tej platformie. Z drugiej strony jeżeli on gra w gry pokroju CS 1.6 i inne starocie, to to uciągną nawet integry Intela - sprzedać wszystko poza dyskiem i twoim zasilaczem OCZ i z dołożynymi 600 zł powinno starczyć na i5 na taniej płycie. RAM w sumie też przy okazji można wymienić na 1600 2x4GB (jakaś korzyść dla integry). Przy dokładniejszym wyliczeniu może też i jakaś karta, ale nie mam pojęcia ile byś na Alledrogo mógł dostać za pozostałe elementy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digichaos Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 wlasnie Frasier .. obudowa... jedno wielkie no name ze swiatelkami i raczkami jak na walizce o gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...