Skocz do zawartości
iStasiu

Modernizować czy wymieniać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
"Szczęśliwie" rozsypał mi się monitor wraz z grafiką i z tej okazji zastanawiam się co by tu zrobić ...
Pozostał mi:

Phenom II  965

Płyta główna pod AM3 od Gigabyte (wiem, że bardzooo okrojna nazwa, przepraszam)
Obudowa
Zasilacz 520 od Seasonic
kości RAM
Dysk SSD

i co z tym teraz zrobić?
Dokupić grafikę i monitor? Czy od razu cały zestaw wymienić?

Zastosowanie: głównie gry MMOPRG (Aion, TESO jak wyjdzie itp), zwykłe RPG (szczególnie Wiedźmin 3 jak już wyjdzie xD) czasem jakieś wyścigi.
Zestaw i tak planowałem wymienić ale po wakacjach jak wiesiek miał wychodzić ale sprawy się skomplikowały ...
Budżet wynosi ok 6000zł

Jeszcze jedno pytanie odnośnie monitora, wcześnij był LG V2452 zakupiony kilka ładnych lat temu. Jak na tamte czasy był OK. Dzisiaj do moich zastosowań co wybrać? Jakiś tani do 800zł ? Czy coś za ok 1500zł? Czy opłaca się dołożyć do monitora Eizo FG2421 ?

Troszkę chaotycznie ..
Ale liczę na pomoc i pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Humanoidal
Komputer i tak miał być wymieniony we wrześniu.
Tylko czy teraz już wymieniać czy czekać na nowe karty od nVidii o ile wyjdą przed wrześniem ;)
1 000zł na monitor i grafikę to znaczy brać tani i monitor i karte za +- 400zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszą kombinacją moim zdaniem będzie to co napisał Devil, skoro masz luźne fundusze:

- docelowy, dobry monitor, którego nie zmienisz we wrześniu

- karta graficzna na przeczekanie i sprzedaż we wrześniu (z jakąś tam stratą). Na drugie pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam ile chcesz na nią wydać - czy to będzie R7 260x, czy coś tańszego. Nie napisałeś przecież jaka ci się popsuła i co cię do tej pory zadowalało.

Aha i masz pewność, że monitor też ducha wyzionął? Nie włącza się wcale?

Edytowane przez Frasier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi