Hadar Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Cześć. Potrzebowałbym kupić sobie jakieś słuchawki do laptopa. Wymagań nie mam wielkich. 1. Nie mam żadnej dodatkowej karty dźwiękowe, tylko zintegrowaną w laptopie, więc słuchawki nie mogą mieć nie wiadomo jakiego oporu. I na minijacka. 2. Słuchawki chciałbym zamknięte - mało kiedy będę ich używał, a jak będę ich używał, to żeby nie przeszkadzać drugiej osobie w pokoju. 3. Miło by było jakby miały odczepiany/chowany mikrofon. 4. Nie jestem audiofilem, słuchawki mają być ogólnego zastosowania - YouTube, jakieś filmiki w necie czy mecz jakiś, czasami Skype, gry (ale u mnie głównie RPG i z serii Europa Universalis, nie potrzebuj słyszeć czy ktoś się do mnie skrada od lewej), muzyki raczej nie będę słuchał w słuchawkach, bo by mnie drażniło jakbym je miał założone tylko do słuchania muzyki - wolę ciszę albo słuchanie z głośników. 5. Mam duże małżowiny i bardzo dużą głowę. Prosiłbym o polecenie dobrych słuchawek spełniających powyższe wymagania w następujących kategoriach cenowych: I) ok 50 zł II) ok 100 zł Co rozumiem przez dobre? Najlepsze w danej cenie, wiem że nie dostanę nie wiadomo czego, ale jak już wydaje te parę złotych to chciałbym jak najlepiej. Z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Proponuję rozejrzeć się w tym:http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-muzyczne/ Oraz dobrać jakiś mikrofon zewnętrzny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadar Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Dobra, mała zmiana preferencji. W sumie słuchawki nie muszą mieć mikrofonu. Nie pomyślałem, że istnieje coś takiego jak Zalman ZM-MIC1 - a to nie byłoby chyba złe rozwiązanie. Chyba nawet ten Zalman ZM-MIC1 byłby lepszym rozwiązaniem niż zintegrowany mikrofon. I co do zamkniętości słuchawek - w sumie mi to jest obojętne czy będę zamknięte, półotwarte czy otwarte, po prostu nie chcę żeby było słychać co mi gra w słuchawkach (a wszystkiego raczej słucham bardzo cicho, nie lubię jak jest głośno)... Za to ja mogę słyszeć wszystko co się dzieje w pokoju - mnie to nie przeszkadza. I naprawdę chciałbym, żeby te muszle były NAPRAWDĘ DUŻE! - Maxell Retro DJ współlokatora są za małe dla mnie ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT: Sprawdziłem w programie AIDA64 jaką mam kartę dźwiękową w moim laptopie (ASUS K72F) i ten program twierdzi, że mam kartę: Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller [b-3] która składa się z: --- IDT 92HD81B1X --- Intel Ibex Peak HDMI W sumie niewiele mi to mówi, nie mam najmniejszego zamiaru inwestować teraz w osobną kartę dźwiękową albo nowego laptopa z nową kartą dźwiękową. I tak przykładowo, czy ta moja karta dźwiękowa dałaby radę pociągnąć słuchawki Superlux HD681? Słuchawki w moim przedziale cenowym, nie zależy mi na wykorzystaniu całości możliwości tych słuchawek, ale słuchawki zazwyczaj się ma na wiele lat, a ja za dwa lata np. mogę kupić nowego laptopa z lepszą kartą dźwiękową albo osobną kartę dźwiękową. I dlatego wolę kupić coś porządnego. Tylko nie chce, żeby się okazało, że kupiona słuchawki nie będą grać, bo karta dźwiękowa za słaba. I co z tą półotwartością - jak mocno osoby postronne by słyszały dźwięk z moich słuchawek? Edytowane 10 Lutego 2014 przez Hadar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...