Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Potrzebowałbym kupić sobie jakieś słuchawki do laptopa. Wymagań nie mam wielkich.

1. Nie mam żadnej dodatkowej karty dźwiękowe, tylko zintegrowaną w laptopie, więc słuchawki nie mogą mieć nie wiadomo jakiego oporu. I na minijacka.
2. Słuchawki chciałbym zamknięte - mało kiedy będę ich używał, a jak będę ich używał, to żeby nie przeszkadzać drugiej osobie w pokoju.
3. Miło by było jakby miały odczepiany/chowany mikrofon.
4. Nie jestem audiofilem, słuchawki mają być ogólnego zastosowania - YouTube, jakieś filmiki w necie czy mecz jakiś, czasami Skype, gry (ale u mnie głównie RPG i z serii Europa Universalis, nie potrzebuj słyszeć czy ktoś się do mnie skrada od lewej), muzyki raczej nie będę słuchał w słuchawkach, bo by mnie drażniło jakbym je miał założone tylko do słuchania muzyki - wolę ciszę albo słuchanie z głośników.
5. Mam duże małżowiny i bardzo dużą głowę.

Prosiłbym o polecenie dobrych słuchawek spełniających powyższe wymagania w następujących kategoriach cenowych:
I) ok 50 zł
II) ok 100 zł

Co rozumiem przez dobre? Najlepsze w danej cenie, wiem że nie dostanę nie wiadomo czego, ale jak już wydaje te parę złotych to chciałbym jak najlepiej.

Z góry dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, mała zmiana preferencji.

W sumie słuchawki nie muszą mieć mikrofonu. Nie pomyślałem, że istnieje coś takiego jak Zalman ZM-MIC1 - a to nie byłoby chyba złe rozwiązanie. Chyba nawet ten Zalman ZM-MIC1 byłby lepszym rozwiązaniem niż zintegrowany mikrofon.

I co do zamkniętości słuchawek - w sumie mi to jest obojętne czy będę zamknięte, półotwarte czy otwarte, po prostu nie chcę żeby było słychać co mi gra w słuchawkach (a wszystkiego raczej słucham bardzo cicho, nie lubię jak jest głośno)... Za to ja mogę słyszeć wszystko co się dzieje w pokoju - mnie to nie przeszkadza.

I naprawdę chciałbym, żeby te muszle były NAPRAWDĘ DUŻE! - Maxell Retro DJ współlokatora są za małe dla mnie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT:

Sprawdziłem w programie AIDA64 jaką mam kartę dźwiękową w moim laptopie (ASUS K72F) i ten program twierdzi, że mam kartę:

Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller [b-3]

która składa się z:

--- IDT 92HD81B1X

--- Intel Ibex Peak HDMI

W sumie niewiele mi to mówi, nie mam najmniejszego zamiaru inwestować teraz w osobną kartę dźwiękową albo nowego laptopa z nową kartą dźwiękową.

I tak przykładowo, czy ta moja karta dźwiękowa dałaby radę pociągnąć słuchawki Superlux HD681? Słuchawki w moim przedziale cenowym, nie zależy mi na wykorzystaniu całości możliwości tych słuchawek, ale słuchawki zazwyczaj się ma na wiele lat, a ja za dwa lata np. mogę kupić nowego laptopa z lepszą kartą dźwiękową albo osobną kartę dźwiękową. I dlatego wolę kupić coś porządnego. Tylko nie chce, żeby się okazało, że kupiona słuchawki nie będą grać, bo karta dźwiękowa za słaba.

I co z tą półotwartością - jak mocno osoby postronne by słyszały dźwięk z moich słuchawek?

Edytowane przez Hadar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi