Aice Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Witam . Piszę posta w sprawie pomocy w ulepszeniu mojego złomka ;). Mój złomek już trochę niedomaga i chciałem go jak najtańszym kosztem ulepszyć komputera używam do gier/przeglądania internetu oraz do jakiejś małej pracy . W gry nie gram często 3/4 godziny w tygodniu więc nie mam zamiaru wkładać w niego kilku tysięcy . A więc do rzeczy: Budżet : okolice 750zł Specyfikacja Komputera : Zasilacz : Enlight GPS-350CB-102 A Procesor : Intel Pentium D 925 Płyta Główna : Asus P5VD2-MX Karta Graficzna : GeForce GT 220 Ram :2x 2GB DDR 2 Cel : Odpalenie BF3/4 , CoD:Ghost nie wymagam aby to był kombajn ale by można było pograć.. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Ulepszanie twojego kompa nie ma w ogóle sensu. Twój procesor chodzi na allegro po 13zł... Musisz odłożyć jeszcze drugie tyle i celuj w taki zestaw: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2014?page=0,4 To takie niezbędne minimum, żeby w BF4 zagrać. Edytowane 10 Lutego 2014 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Twój obecny sprzęt to złom totalny , nie ma czego ulepszać . Jak masz dysk i napęd w wersji SATA to za te 750 zł kupujesz nowy procek , płytę ram , psu i budę . Jak starczy kasy to też kartę . Nawet taki Celeron G1820 czy trochę tańszy i starszy ( socket S1155 ) Celeron G1610 są dużo lepsze niż Pentium D 925 . Do BF3/CoD Ghost @low powinno wystarczyć , gorzej z BF4 . Ew. dozbieraj 2x tyle co masz i kup zestaw z postu wyżej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...