Skocz do zawartości
Aice

Ulepszenie Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Piszę posta w sprawie pomocy w ulepszeniu mojego złomka ;). Mój złomek już trochę niedomaga i chciałem go jak najtańszym kosztem ulepszyć komputera używam do gier/przeglądania internetu oraz do jakiejś małej pracy . W gry nie gram często 3/4 godziny w tygodniu więc nie mam zamiaru wkładać w niego kilku tysięcy .

A więc do rzeczy:

Budżet : okolice 750zł

Specyfikacja Komputera :

Zasilacz :  Enlight GPS-350CB-102 A

Procesor : Intel Pentium D 925

Płyta Główna : Asus P5VD2-MX

Karta Graficzna : GeForce GT 220

Ram :2x 2GB DDR 2

Cel : Odpalenie BF3/4 , CoD:Ghost nie wymagam aby to był kombajn ale by można było pograć..

Z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulepszanie twojego kompa nie ma w ogóle sensu. Twój procesor chodzi na allegro po 13zł...

Musisz odłożyć jeszcze drugie tyle i celuj w taki zestaw: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2014?page=0,4

To takie niezbędne minimum, żeby w BF4 zagrać.

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój obecny sprzęt to złom totalny , nie ma czego ulepszać .

Jak masz dysk i napęd w wersji SATA to za te 750 zł kupujesz nowy procek , płytę ram , psu i budę .

Jak starczy kasy to też kartę .

Nawet taki Celeron G1820 czy trochę tańszy i starszy ( socket S1155 ) Celeron G1610 są dużo lepsze niż Pentium D 925 .

Do BF3/CoD Ghost @low powinno wystarczyć , gorzej z BF4 .

Ew. dozbieraj 2x tyle co masz i kup zestaw z postu wyżej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi