Gramse Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Proszę o zaproponowanie podzespołów do PC do kwoty MAKSYMALNIE 2000 zł. Ze starego komputera mam: Obudowę, Zasilacz: OCZ CoreXStream 500 W Dysk: Seagate 500 GB Napęd DVD na SATA. Obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 i5 4570, H81, 8GB ram, R9 270x/GTX760. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Amen. A potem SSD dołóż ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramse Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 A dało by się przyoszczędzić na czymś żeby upchać SSD własnie? w ogóle dzięki za szybkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 i5 4440, GTX660. W jakiej rozdzielczości masz zamiar grać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramse Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 1920x1080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Lepszy byłby GTX760. Jeśli jednak nie można dołożyć ani odłożyć SSD w czasie, bierz 660 + 4440. SSD Crucial M500 120GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramse Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) W sumie to sprzedam z starego kompa Phenom II x4,7770 i 4x2Gb ramu. Może na SSD się uzbiera. Zerknijcie tylko proszę czy mój zasilacz czy ma wszystkie potrzebne wtyczki. Dziękuję. Edytowane 25 Lutego 2014 przez Gramse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 A streamować będziesz? W końcu "będziesz grał w grę" :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramse Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Za cienki jestem na streaming ;-) Czy ktoś obcykany może mi napisać czy mój zasilacz ma wszystkie potrzebne wtyczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Da radę. Pamięci na DDR3? Jeśli tak, to widzę zestaw w ten sposób: http://www.morele.net/inventory/info/lgjLDm/ Jeśli chcesz podnieść "jakość" zestawu, to H81 możesz wymienić na B85 Pro4: http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b85-pro4-lga1150-atx-hdmi-dvi-vga-snd-gln-u3-sata3-in-b85-pro4-581488/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 A w jaki sposób B85 zwiększa JAKOŚĆ takiego zestawu względem H81? Bardzo mnie to ciekawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Dobrze wiesz, że miałem na myśli kwestie zamiany płyty z Asusa na ASRocka. Spójrz na oba modele i spróbuj znaleźć w nich różnicę. Podpowiem tylko, że to nie tylko kwestia większej ilości portów ;) Asus H81-Plus wystarczy osobie, która od płyty nie potrzebuje niczego więcej niż tylko sprawnego obsłużenia CPU. Na ASRocku masz większą paletę portów USB, header pod USB 3.0, wyjście HDMI, cztery sloty na pamięci RAM, zwiększoną ilość złącz 3 i 4-pinowych. Dla niektórych dołożenie 30 PLN to nic, za taką gromadę dodatków. Edytowane 26 Lutego 2014 przez piterr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Ale to nie ma nic wspólnego z jakością. Po prostu większa ilość portów i złącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Widzisz tam cudzysłów? Specjalnie dla Ciebie zastąpię to słowem "możliwości". Edytowane 26 Lutego 2014 przez piterr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Tu nie chodzi o mnie, użytkownicy czytają takie posty i potem składają super zestawy:i3 + z87 za 600zł bo płyta główna ma lepszą "JAKOŚĆ" a komputer ma być na lata. I wcale nie z myślą o przyszłej rozbudowie... Edytowane 26 Lutego 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 lol wut? odsyłam do słownika i do apteki po maść na ból ;) http://sjp.pwn.pl/szukaj_poczatek/jako%C5%9B%C4%87 Wracając do tematu to dopłata jest symboliczna, głupotą byłoby nie skorzystać. Do zestawu brałbym od razu wspomnianego Cruciala i Radka 270 + OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 @kaijitsu: Jesteśmy tu od tego, żeby tego nie robili. Mój post miał wartość merytoryczną i na pewno nie wprowadzał nikogo w błąd. Na zmianie wyszedłby na plus. @humanoidal: Obojętnie do kogo jest skierowana ta uwaga, jest ona nie na miejscu. Normalna wymiana poglądów, a to co podesłałeś potwierdza tylko zasadność użycia przeze mnie takiego słowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramse Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Odkopawszy temat... Budżet urósł jak mięśnie Popeye'a po szpinaku. Dla młodszych użytkowników forum film instruktażowy: Wydumałem taki zestaw http://www.agito.pl/lista-zyczen/0dd4a3185ba3b8375b789ff5cde11165 Uprzejmie proszę o ocenę zestawu. Osobom którym nie chce się czytać tematu od początku przypomnę, że chce kupić zestaw: CPU, MOBO, GPU, RAM i "bede grał w gre" np: BF4, BF3 (jeśli te tytuły pójdą bez zająknięcia to inne też... może oprócz Krajzysa którym nie jestem zainteresowany) Nie chcę nic podkręcać, chce korzystać z komputera i nie martwić się o nic. Mój zasilacz to OCZ CoreXStream 500W. Fajnie jakby zestaw wystarczył na jakieś 3 lata bez modernizacji. Wiem, wiem... z tym ostatnim zadzwonię jeszcze do wróżbity Dawida. Edytowane 17 Marca 2014 przez Gramse 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Zestaw ok, ale nie na 3 lata. Ciężko określić na ile, ale patrząc na ostatnie lata byłbym spokojny o ten i następny rok.Ew. trzeba będzie nieco przyciąć detale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 @Devil ma racje , tutaj to by trzeba było gpu w okolicach Tytana - http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=59616 , ale jak sie zejdzie troche z detalami to powinno być dobrze , ogólnie zestawik dobry . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramse Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Zostane mimo wszystko przy gtx 770. Mam jedynie nadzieję że mój zasilacz to wszystko ogarnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...