Skocz do zawartości
galaxy_938

Celeron 400@500 i problemy !!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

ehhhh.... Ze tez mi sie chce odpowiadac na takie posty ...

to dobrze, ze nie masz pasty termoizolacyjnej, bo przydalaby sie termoprzewodzaca, nie probuj - kumpel stracil cel700 przez takie cosik, odzaluj te 2 zeta na paste titana. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańsza pasta termoprzewodząca kosztuje grosze. Tak że radze się w nią zaopatrzyć. Ale i tak wątpie aby udało Ci się osiągnąć stabilne 600Mhz. Te procki żadko chciały pracować na takim wysokim zegarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz sobie na overclockers.com w cpu database , te procki z wielka trudnoscia chodzily na wiecej niz 500 mhz takze wg mnie nie powiedzie ci sie.

Wiecej niz 500 to dla nich nie problem. Przeciez byly chyba 533 na jadrze Mendocino. Za to 600 to juz problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie zgodze z p3dzi0r'em.

Sam mam takiego procka i wiecej niz [podpis] u mnie nie poszedl :(, co prawda standardowe chlodzenie, no ale z tego co czytalem, to ta seria strasznie malo ma w sobie checi do podkrecania :evil:

Ale prawda, teraz nawet 600 to jest b. malo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie ! co wy chrzanicie ? pasta zawsze pomaga bo nawet, jeśli prco normalnie nie chce iść na tych 600 to po podniesieniu napięcia pójdzie. i wtedy pasta + cooler pomaga. może się wydawaćże nien pomoże bo cooler nie jest gorący ale wtedy najbardziej pomaga bo to znaczy że ciepło nie jest dobrze odprowadzane do coolera. różnica z pastę i bez to nawet 10*C różnicy !!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee jak dla mnie nie pojdzie na 600 nie ma szans- taki procek niestety moze jak ma jakas dobra serie

u mojej siostry w kompie siedzi 366 i idzie na 550

przedtem byl 333 i szedl na 500

dostalem na testy 2x400 i zaden nie ruszyl na wiecej niz 500

kiedys mialem 400 i tez 500 to byl kres jego mozliwosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ty IGI no to powiedz jaka seria musi być do tego żeby dobrze poszedł??? Słyszałemże koles z 300 zrobił 800 i mu pięknie chodził tylko miał WC a ja nie będe w to inwestował bo dla mnie to kupa a nie chłodzenie powiedz niech ci na procku puści jedna kropelka wody i co ????? 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ty IGI no to powiedz jaka seria musi być do tego żeby dobrze poszedł??? Słyszałemże koles z 300 zrobił 800 i mu pięknie chodził tylko miał WC a ja nie będe w to inwestował bo dla mnie to kupa a nie chłodzenie powiedz niech ci na procku puści jedna kropelka wody i co ????? 8)  8)  8)

I nic sie nie stanie. LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ty IGI no to powiedz jaka seria musi być do tego żeby dobrze poszedł??? Słyszałemże koles z 300 zrobił 800 i mu pięknie chodził tylko miał WC a ja nie będe w to inwestował bo dla mnie to kupa a nie chłodzenie powiedz niech ci na procku puści jedna kropelka wody i co ????? 8)  8)  8)

Faktycznie LOL jak cholera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dasz wc i pelta to moze pujdzie ale nawet wtedy sa male szanse , na ac napewno nie pojdzie i nie licz na to, bajki typu 300 poszedl na 800 sa raczej nieprawdziwe (raczej , niepotwierdzone) bo najlepsza seria 300 mhz szla na 702 mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dawnych czasow (cztery lata temu LOL) bawilem sie celkiem 400 kumpla. Chlodzilismy go peltierem 72W i woda. Wstal i chodzil stabilnie na 672MHz 112x6 2,4V lecz gdy woda sie nagrzala to zaczal wywijac hece. Na 630 chodzil spoko na 2,3V Plyta to zmodowana przeze mnie Epox P2-112A

Bez zabawy z woda i/lub peltierem jest znikoma szansa ze sie da celka1 wykrecic na 600+

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi