galaxy_938 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Mam Celerona 400@500 mam radiator od antka 1700 i malusieńki wiatraczek nie mam pasty termoizolacyjnej na nim i czy bym mugł go zakręcić na 600 bez tej pasty :?: :?: :?: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 ehhhh.... Ze tez mi sie chce odpowiadac na takie posty ... to dobrze, ze nie masz pasty termoizolacyjnej, bo przydalaby sie termoprzewodzaca, nie probuj - kumpel stracil cel700 przez takie cosik, odzaluj te 2 zeta na paste titana. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Najtańsza pasta termoprzewodząca kosztuje grosze. Tak że radze się w nią zaopatrzyć. Ale i tak wątpie aby udało Ci się osiągnąć stabilne 600Mhz. Te procki żadko chciały pracować na takim wysokim zegarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Moze Ci sie uda 600Mhz. Zalezy od procka. Jadro nie bylo przeznaczone do takich czestotliwosci,ale moj 366 chodzi na 600. Musisz probowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 sprawdz sobie na overclockers.com w cpu database , te procki z wielka trudnoscia chodzily na wiecej niz 500 mhz takze wg mnie nie powiedzie ci sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 podkrecisz to chyba tylko tak dla frajdy bo i tak nic nowego z gier na tym niebedzie sprawnie dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 sprawdz sobie na overclockers.com w cpu database , te procki z wielka trudnoscia chodzily na wiecej niz 500 mhz takze wg mnie nie powiedzie ci sie.Wiecej niz 500 to dla nich nie problem. Przeciez byly chyba 533 na jadrze Mendocino. Za to 600 to juz problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Irytuja mnie takie posty. galaxy_938 idz, kup sobie taka paste ala Titan za 2 PLN i nie bedziesz mial problemu. Wydatek nie jest duzy, a wydajnosc bedzie o niebo lepsza niz bez pasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 A ja sie zgodze z p3dzi0r'em. Sam mam takiego procka i wiecej niz [podpis] u mnie nie poszedl :(, co prawda standardowe chlodzenie, no ale z tego co czytalem, to ta seria strasznie malo ma w sobie checi do podkrecania :evil: Ale prawda, teraz nawet 600 to jest b. malo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy_938 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Mi kuzyn muwił ze tu nawet 700 pujdzie tylko chłodzenie !!!!!!! Bo w wodne chłodzenie nie będe inwestował ja tego kompa chce mieć do filmów i do colina2 miałem 333 i gf2 to wiecie jak to chodziło ?? jak 166 !!!! :twisted: :twisted: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ludzie ! co wy chrzanicie ? pasta zawsze pomaga bo nawet, jeśli prco normalnie nie chce iść na tych 600 to po podniesieniu napięcia pójdzie. i wtedy pasta + cooler pomaga. może się wydawaćże nien pomoże bo cooler nie jest gorący ale wtedy najbardziej pomaga bo to znaczy że ciepło nie jest dobrze odprowadzane do coolera. różnica z pastę i bez to nawet 10*C różnicy !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ee jak dla mnie nie pojdzie na 600 nie ma szans- taki procek niestety moze jak ma jakas dobra serie u mojej siostry w kompie siedzi 366 i idzie na 550 przedtem byl 333 i szedl na 500 dostalem na testy 2x400 i zaden nie ruszyl na wiecej niz 500 kiedys mialem 400 i tez 500 to byl kres jego mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy_938 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ej ty IGI no to powiedz jaka seria musi być do tego żeby dobrze poszedł??? Słyszałemże koles z 300 zrobił 800 i mu pięknie chodził tylko miał WC a ja nie będe w to inwestował bo dla mnie to kupa a nie chłodzenie powiedz niech ci na procku puści jedna kropelka wody i co ????? 8) 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ej ty IGI no to powiedz jaka seria musi być do tego żeby dobrze poszedł??? Słyszałemże koles z 300 zrobił 800 i mu pięknie chodził tylko miał WC a ja nie będe w to inwestował bo dla mnie to kupa a nie chłodzenie powiedz niech ci na procku puści jedna kropelka wody i co ????? 8) 8) 8)I nic sie nie stanie. LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ej ty IGI no to powiedz jaka seria musi być do tego żeby dobrze poszedł??? Słyszałemże koles z 300 zrobił 800 i mu pięknie chodził tylko miał WC a ja nie będe w to inwestował bo dla mnie to kupa a nie chłodzenie powiedz niech ci na procku puści jedna kropelka wody i co ????? 8) 8) 8) Faktycznie LOL jak cholera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 jak dasz wc i pelta to moze pujdzie ale nawet wtedy sa male szanse , na ac napewno nie pojdzie i nie licz na to, bajki typu 300 poszedl na 800 sa raczej nieprawdziwe (raczej , niepotwierdzone) bo najlepsza seria 300 mhz szla na 702 mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Za dawnych czasow (cztery lata temu LOL) bawilem sie celkiem 400 kumpla. Chlodzilismy go peltierem 72W i woda. Wstal i chodzil stabilnie na 672MHz 112x6 2,4V lecz gdy woda sie nagrzala to zaczal wywijac hece. Na 630 chodzil spoko na 2,3V Plyta to zmodowana przeze mnie Epox P2-112A Bez zabawy z woda i/lub peltierem jest znikoma szansa ze sie da celka1 wykrecic na 600+ Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...