Skocz do zawartości
Bieniu1991

Komputer za 3 tys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym zakupić komputer głownie pod grę CS:GO nie wliczając napędu CD/DVD

Budżet jaki dysponuje to 3tys. zł. 

Da się złożyć dobrego kompa za taką cenę pod tą grę? 

Czy w tym zestawie powinien znajdować się dysk ssd, czy lepiej kupić kartę dzwiekową? 

W tej cenie miałaby się znajdować obudowa. 

Liczę na waszą kreatywność  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo?

Opinie nt. EVGA są bardzo różne. Na labie wyniki wyszły bardzo nieciekawe - szczególnie pomiary temperatury. Zdecydowanie lepiej wygląda to na techpowerup i guru.

Jeżeli przeszkadza to autorowi, to jasne - niech dopłaci do Asusa lub MSI:

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-760-2gb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-overclock-gtx760-dc2oc-2gd5-585996/

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-cuda-gtx760-tf-2gb-ddr5-pci-e-256bit-2dvi-hdmi-dp-box-n760-tf-2gd5-608386/

Z tej trójki najcichszy będzie Asus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałes te karty czy tak walisz sobie posty byle napisać. Miałem obie karty ASUS i teraz MSI i pod obciążeniem po OC ASUS był słyszalny. ;) Ale może to kwestia sztuki, więc z tym się zgadzam.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym zakupić komputer głownie pod grę CS:GO nie wliczając napędu CD/DVD

Wiedz że do CS GO można złożyć zestaw za znacznie mniejsze pieniądze. Jak wiadomo silnik tej gry w dużym stopniu opiera się o moc procesora. Tutaj pytanie ... zamierzasz podkręcać ? 

Powiedz dodatkowo jaki monitor posiadasz, jaka rozdzielczość ? Jaki masz sprzęt audio że chcesz zakupić osobną kartę dźwiękową ? Płyty główne jak B85 Killer czy H87 Fatal1ty posiadają przyzwoite układy dźwiękowe z kompletami wyjść audio na panelu I/O. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Banqq nie zamierzam się bawić w żadne podkręcanie bo mi to nie potrzebne, chcę żeby gra działała płynnie. Wiem że idzie złożyć komputer pod CS:GO za mniejsze pieniądze, ale  tyle chcę przeznaczyć na całą budę. 
Posiadam monitor Benq fp93g, lecz w przyszłości chcę go zmienić, pierw komputer. 

Gram na rozdzielczości 1280 na 1024, częstotliwość odświeżania 76Hz.  
Obecnie mam słuchawki GameCom, lecz po zakupie komputera od razu będę zmieniał na Razer Kraken Pro. 
Dlatego chciałbym żebyści mi pomogli wybrać optymalny sprzęt do 3 tys. złotych. Jeśli nie będzie trzeba kupować karty dźwiękowej to nie kupie, proste :)

Z dysku SSD zrezygnowałem bo mi to nie będzie potrzebne :) 

Edytowane przez Bieniu1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam monitor Benq fp93g, lecz w przyszłości chcę go zmienić, pierw komputer. Gram na rozdzielczości 1280 na 1024, częstotliwość odświeżania 76Hz. 

Co rozumiesz przez pszyszłość? Dwa miesiące? Dwa lata? GTX760 do CS:GO w 1280x1024 to overkill. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Do tego wystarczy GTX 750Ti lub 650Ti. To jest silnik Source. Tu więcej daje procesor.... 

Możesz pomyśleć nad jakaś dobrą płytą główna ze wzmacniaczem słuchawkowym zamiast takiego Xonara, ale przy tej kwocie to nie głupi pomysł zainwestować w dobrą dźwiekówkę.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, mimo wszystko kupiłbym tutaj zestaw za 2500 zł z R9 270 + i5 4570. Dokładanie większej ilości kasy do CS GO nie ma po prostu najmniejszego sensu. Zaoszczędzone 500 zł chowaj w kieszeń. Dozbieraj drugie tyle i kupuj monitor 120 Hz

Interesuje Cie takie rozwiązanie ? 

Będziesz miał typowo pro - gamingowy zestaw pod rozgrywkę online w CS GO

Edytowane przez Banqq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że póki mógłbyś podziałać bez karty dźwiękowej na czymś zintegrowanym chociażby z B85 Killer, z wzmacniaczem słuchawkowym TI NE­5532 i ko­dekiem Au­dio Re­al­tec 1150. To jest naprawdę mocny przyzwoity standard jeżeli chodzi o jakość dźwięku. 

Jeżeli taki układ audio nie będzie spełniał Twoich oczekiwań to zawsze możesz dokupić jakiegoś Xonara z czasem. 

Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

Cooler Master G450M 450W 80+ Bronze 120mm modular

Liteon iHAS122 SATA (black)

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB DDR5 256bit (900/5600

Intel Core i5-4570 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

AsRock Fatal1ty B85 Killer /intel B85, LGA1150/

2590 zł 

Resztę pieniędzy chowasz w kieszeń i zbierasz na monitor BenQ XL2411T z odświeżaniem 120 Hz który przy takim sprzęcie zapewni Ci niesamowitą płynność w CS GO 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dopłacić do mocniejszego zasilacza (zostało 50zł). Po OC CPU oraz GPU będzie się pocił (tylko 360W na linii 12V)

np

http://www.morele.net/zasilacz-enermax-enp500agt-498711/

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-550w-atx-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020050-eu-527951/

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Banqq nie zamierzam się bawić w żadne podkręcanie bo mi to nie potrzebne,

Błądzisz po omacku ..... chcesz zestaw za 3000 zł bez oszczędzania na lepszy 120 Hz monitor czy chcesz zestaw z myślą o dołożeniu zaoszczędzonych pieniędzy właśnie do takiego szkiełka ? 

Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

Cooler Master G450M 450W 80+ Bronze 120mm modular

Intel Core i5-4570 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

AsRock H87 Pro4 /intel H87, LGA 1150/

Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr 2GB DDR5 256bit (1072/6008)

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

2731 zł

Zmieniasz GPU na GTX 770 dociągając budżet MSI GeForce GTX 770 TwinFrozr 2GB DDR5 256bit (1098/7010)

Karty takie jak GTX 760 / GTX 770 będą się nudzić w CS GO, owszem przydadzą się w innych tytułach w których optymalizacja jedzie bardziej po GPU 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/inventory/info/L60UXr/

2821 zł

edit

zmieniłem zasilacz na inny i chyba kupię ten zestaw: 

http://www.morele.net/inventory/info/9wMFM5/

zastanawiam się jeszcze na tą obudową 

http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-u3-usb3-0-czarna-z9-u3-478364/ 

czy ta co jest to może zostać? 

Edytowane przez Bieniu1991

Udostępnij tę odpowiedź