Skocz do zawartości
wazarii

Pamięć Crucial Ballistix - czy czymś się różnią?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szybko przedstawię problem: zakupiłem pamięć Crucial Ballistix 2x4Gb o numerze BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU, lecz doszła do mnie pamięć o numerze BLS4G3D1609DS1S00 (zapakowana w pudełko od wcześniej wymienionej, jak sądzę po oznaczeniach). Pisałem już zapytanie do sklepu i odpowiedziano mi iż to te same pamięci i niczym się nie różnią, ale dla pewności chciałem się jeszcze upewnić u bardziej niezależnego źródła, więc wybrałem forum purepc ;)

Tak więc to te same pamięci czy nie (a może lepsze bądź gorsze)? Dla mnie, laika, różnią się tylko wyglądem (nie wiem co oznaczają te numerki S4/S2CP4) i faktycznie gdy chociażby w Allegro się wklepie Crucial Ballistix 2x4gb to wyskakują albo te, albo drugie w podobnej cenie i o tych samych głównych parametrach. Może jedne już nie są produkowane, a te drugie to nowsza wersja? Nie mam pojęcia, proszę o odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

Jeżeli specyfikacja jest identyczna, to nie ma co się przejmować. Różnica w oznaczeniu może być spowodowana zastosowaniem innych kości pamięci na płytce.

Co może oznaczać brak kompatybilności z daną płytą główną, szczególnie przy OC. Natomiast jeśli działają prawidłowo, to bym się nie przejmował.

Pozdrawiam

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi