wazarii Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Witam, szybko przedstawię problem: zakupiłem pamięć Crucial Ballistix 2x4Gb o numerze BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU, lecz doszła do mnie pamięć o numerze BLS4G3D1609DS1S00 (zapakowana w pudełko od wcześniej wymienionej, jak sądzę po oznaczeniach). Pisałem już zapytanie do sklepu i odpowiedziano mi iż to te same pamięci i niczym się nie różnią, ale dla pewności chciałem się jeszcze upewnić u bardziej niezależnego źródła, więc wybrałem forum purepc ;) Tak więc to te same pamięci czy nie (a może lepsze bądź gorsze)? Dla mnie, laika, różnią się tylko wyglądem (nie wiem co oznaczają te numerki S4/S2CP4) i faktycznie gdy chociażby w Allegro się wklepie Crucial Ballistix 2x4gb to wyskakują albo te, albo drugie w podobnej cenie i o tych samych głównych parametrach. Może jedne już nie są produkowane, a te drugie to nowsza wersja? Nie mam pojęcia, proszę o odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Jeżeli specyfikacja jest identyczna, to nie ma co się przejmować. Różnica w oznaczeniu może być spowodowana zastosowaniem innych kości pamięci na płytce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Hello, Jeżeli specyfikacja jest identyczna, to nie ma co się przejmować. Różnica w oznaczeniu może być spowodowana zastosowaniem innych kości pamięci na płytce. Co może oznaczać brak kompatybilności z daną płytą główną, szczególnie przy OC. Natomiast jeśli działają prawidłowo, to bym się nie przejmował. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wazarii Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Moja płyta główna to Gigabyte GA-B85M-D3H B85 s.1150, więc chyba wszystko będzie kompatybilne. Skoro wszyscy mówią że nie trzeba się przejmować, niech będzie, nie będę się przejmować :) . Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-b85m-d3h.pdf Jednak ich brak na liście nie musi oznaczać braku kompatybilności. Edytowane 24 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...