Evilox Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Witam :smile2:, w lipcu planuje złożyc kompa, ale już teraz rozglądam się za podzespołami, dlatego czasami będe potrzebował Waszej opini co wybrać ( nie podawajcie gotowych zestawów). W skrócie, komp ma być głównie do gier, i przystosowany pod OC. Na pierwszy ogień idzie płyta główna, wybrałem MSI i własnie znalazłem je w ciekawych cenach, tylko nie wiem którą wybrać : MSI Z87-G43 Gaming Intel Z87 - ok. 250 zł. MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 - ok. 315 zł. MSI Z87-GD65 Gaming Intel Z87 - ok. 400 zł. W planach miałem wydac ok 350 zł na płyte , ale może warto dołożyc i kupic tą najdroższą, albo wystarczająca będzie ta najtansza ?, co doradzacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Doradzam przeczytać regulamin działu i przyjść tu w lipcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Jak wyżej - jak masz zamiar kupować komputer w połowie wakacji to wróć wtedy i załóż odpowiedni temat . Gdzie ty masz takie ceny płyt ? Pierwsza z wymienionych płyt to przeważnie koszt 370-400 zł , zależnie od sklepu . MSI Z87-GD65 to koszt ponad 600 zł . Do czego poza OC potrzebujesz płyty - będziesz robił SLI/CF ( nie zależnie czy teraz czy w przyszłości ) , dobrej karty muzycznej , dużo portów SATA/USB 3 generacji czy jeszcze czego innego ? Nie licząc SLI/CF to OC , dobre i bogate wyposażenie ( m.in. dobra karta audio , chłodzona sekcja zasilania itp. ) mają 2 płyty Asrocka - Asrock B85 Killer oraz Asrock H87 Fatalyty - obie kosztuje 300-350 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...