druqon Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Witam. Moj znajomy poprosil mnie dziiaj o zlozenie jak najtanszego kompa do grania wiec powiedzialem mu ze mniej niz te 1300zl nie da rady. Jesli chodzi o karte graficzna jestem raczej przekonany do Gigabyte R7 260X OC no ale mam dylemat z procesorem. Athlon x4 740 wypada lepiej w testach wydajnosci niz g3220 i kosztje te 30-40zl wiecej. Jak myslicie czy athlon to jednak lepszy wybor? A jesli tak to czy plyta Gigabyte GA-F2A55M-DS2 byla by dobrym wyborem do tego procesora? No i ostatnie pytanie czy zasilacz 450W starczy dla tych podzespolow? Za kazdą pomoc z góry dziękuje! Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 http://www.purepc.pl/procesory/test_amd_athlon_x4_750k_apu_pozbawione_ukladu_graficznego?page=0,0 750k obrywa często od G850, G2020. Bierz G3420. Komp będzie miał możliwości rozbudowy o mocniejsze cpu, możliwość korzystania z igpu, np. awaryjnie. Do tego wydajniejszy w grach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Zdecydowanie G3420 . Szybszy , chłodniejszy oraz dużo lepsza platforma . A co do PSU 450W - zależy co to za zasilacz . Jakiś no-name czy coś markowego , jaki konkretnie model bo to też się liczy - jedna markowa 450W nie równa się innej markowej 450W . Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez reyden 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druqon Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dzieki chłopaki za rady. Przekonaliscie mnie do wyboru G3220, na razie starczy w zupelnosci jak na taniego riga, a do tego plyta glowna ASRock H81M pozwoli mu na ewentualny upgrade do i3,i5. Jesli chodzi o zasilacz to mysle ze Aerocool VP-450 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Zasilacz ok, będzie jeszcze spory zapas na przyszłość. Co do procesora,to lepiej dołożyć te 20zł do g3420, niby mała różnica w wydajności,ale jednak jest,a dopłata żadna. Zakładając,że kolega nie prędko zrobi upgrade. Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...